Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja

Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kandidat je za ministra branitelja u hrvatskoj Vladi, najavio je predsjednik HDZ- a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u Varaždinu, gdje je bio na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

“Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam”, rekao je Karamarko. “Stranka je donijela odluku, počašćen sam prijedlogom stranke, odnosno Tomislava Karamarka. To je časna dužnost časne hrvatske populacije branitelja, ako budem izabran u Saboru zastupat ću interese branitelja , onih koji su stvarali hrvatsku državu – rekao je Brkić za N1.

Na pitanje novinara ima li podršku Vijeća za suradnju, odnosno članova Mosta, Brkić odgovara: ‘Bez suradnje, odnosno bez njihove podrške ne bi ni došlo do ove kandidature’ , rekao je i dodao ‘da nije upoznat da su se ranije protivili tome, to su sve nagađanja’. “Počašćen sam kandidaturom od Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, a ako i kad budem izabran, moći ću komentirati prve poteze kao ministar branitelja – rekao je Brkić.

U Mostu kažu da će podržati imenovanje Brkića jer je i sam bio branitelj pa poznaje probleme te populacije. Međutim, pokažu li se, nastavljaju, tvrdnje oko njegova falsificiranja diplomskog rada istinite, očekuju da sam odstupi. “Tu ćemo se držati standarda koji su postavljeni kod njegova prethodnika, Mije Crnoje”, kazali su iz Mosta.

Brkić ima i podršku hrvatskih branitelja. “Pozdravljamo prijedlog za Brkića. Imat će podršku branitelja jer je on jedan jak politički lider, sve ono što treba napraviti za braniteljsku populaciju mislimo da će on kroz svoj lik i djelo napraviti. Mislimo da to jedna od boljih ideja”, izjavio je za RTL Josip Klemm, predsjednik udruge specijalne policije Domovinskog rata.