I hrvatski obrtnici na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu

I hrvatski obrtnici na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu

MüNCHEN – U bavarskoj prijestolnici održava se Međunarodni sajam obrtništva, jedan od najvećih sajmova ove vrste u svijetu, na kojemu se predstavlja više od 1100 izlagača iz 60 zemalja, među njima i 27 iz Hrvatske, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Posjetio ih je i Darko Horvat, novi ministar poduzetništva i obrta. 

Tijekom razgovora s hrvatskim obrtnicima – izlagačima, ministar Horvat  naglasio je kako poduzetništvo treba potporu koja će se vidjeti već u smjernicama proračuna.  Svaka ovakva manifestacija koja pomaže promociji obrtništva i malog poduzetništva je prioritetna, te ću nastojati i osobno biti potpora poduzetnicima na ovakvim događanjima u narednom razdoblju, kazao je ministar Horvat i najavio povećanje projekata za mikro i male poduzetnike.

Ministar Horvat održao je niz bilateralnih razgovora: s bavarskom ministricom gospodarstva,  državnim tajnikom u bavarskom Ministarstvu gospodarstva, predsjednikom Obrtničke komore za München i Gornju Bavarsku… Glavna tema razgovora bile su mogućnosti jačanja sveukupne hrvatsko bavarske suradnje, osobito u području gospodarstva, poduzetništva i obrta. Razmotrene su i aktualnosti u hrvatskom obrtništvu i pozicija obrtništva na jedinstvenom EU tržištu te stanje u njemačkom gospodarstvu, s naglaskom na Bavarsku, kao tradicionalnog partnera hrvatskih obrtnika.

Hrvatska će biti kvalitetan i pouzdan partner ulagačima te će im nastojati što je više moguće olakšati poslovanje, poručio je ministar Horvat, podsjećajući kako već postoje uspješne pojedinačne bavarske investicije u Hrvatskoj.

izvor: poduzetnistvo.gov.hr

1 Komentar

  1. FRANO

    GDJE JE KRLEŽA DA VAS ,KRAIJČKOM OKA I ONIM NJEGOVIM KRITIČKIM UMOM POGLEDA KAKO MARŠIRATE KROZ TUĐAMAN,KASTINSKO-FAEUDALNO-KATOLIČKO STALEŠKO NADMETANJE ,A TEHNIKA I TEHNOLOGIJA ,OVA DANAŠNJA ,KOJA PREBIRE NE VIŠE NAŠ PLANETARNI KOŠMAR NEGO I GALAKSIJE ,A ZA 5 GODINA ŠALJEMO IZVIDNICU NA MARS, A ZAGREB ,NJEGOV KATOLIČKO-KAPITALISTIČKO-TUĐMAN-KAPTOLSKI SUDTAV ,KLASNIH ODNOSA SE PONOSI ŠTO SU HRVATSKI ,KATOLIČKI OBRTNICI SLIJEDNICI KATOLIČKO-STALEŠKE SVIJESTI U OBRTU PA SU DOŽIVJELI DA BUDU POZVANI ,ČAK I U NJEMAČKU, I DA POKAŽU SVOJA DOSTIGNUĆA DUHA I UMA STALEŠKE KLASE .
    Sviđa mi se · Odgovor · Upravo sad

    Odgovori

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 + 8 =