I hrvatski obrtnici na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu

I hrvatski obrtnici na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu

MüNCHEN – U bavarskoj prijestolnici održava se Međunarodni sajam obrtništva, jedan od najvećih sajmova ove vrste u svijetu, na kojemu se predstavlja više od 1100 izlagača iz 60 zemalja, među njima i 27 iz Hrvatske, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Posjetio ih je i Darko Horvat, novi ministar poduzetništva i obrta. 

Tijekom razgovora s hrvatskim obrtnicima – izlagačima, ministar Horvat  naglasio je kako poduzetništvo treba potporu koja će se vidjeti već u smjernicama proračuna.  Svaka ovakva manifestacija koja pomaže promociji obrtništva i malog poduzetništva je prioritetna, te ću nastojati i osobno biti potpora poduzetnicima na ovakvim događanjima u narednom razdoblju, kazao je ministar Horvat i najavio povećanje projekata za mikro i male poduzetnike.

Ministar Horvat održao je niz bilateralnih razgovora: s bavarskom ministricom gospodarstva,  državnim tajnikom u bavarskom Ministarstvu gospodarstva, predsjednikom Obrtničke komore za München i Gornju Bavarsku… Glavna tema razgovora bile su mogućnosti jačanja sveukupne hrvatsko bavarske suradnje, osobito u području gospodarstva, poduzetništva i obrta. Razmotrene su i aktualnosti u hrvatskom obrtništvu i pozicija obrtništva na jedinstvenom EU tržištu te stanje u njemačkom gospodarstvu, s naglaskom na Bavarsku, kao tradicionalnog partnera hrvatskih obrtnika.

Hrvatska će biti kvalitetan i pouzdan partner ulagačima te će im nastojati što je više moguće olakšati poslovanje, poručio je ministar Horvat, podsjećajući kako već postoje uspješne pojedinačne bavarske investicije u Hrvatskoj.

izvor: poduzetnistvo.gov.hr