HZZ obilježava Europski dan poslodavaca

HZZ obilježava Europski dan poslodavaca

Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao član Europske  mreže javnih službi za zapošljavanje, ove će godine uz redovite Sajmove poslova po prvi put obilježiti Europski dan poslodavaca u razdoblju od 11. do 15. travnja.

Europska mreža javnih službi za zapošljavanje osnovana je 23. rujna 2014. godine na temelju Odluke Europskog parlamenta i Vijeća o pojačanoj suradnji između javnih službi za zapošljavanje sa svrhom  povećanja učinkovitosti nacionalnih javnih službi za zapošljavanje te pomoć državama članicama u daljnjoj koordinaciji njihovih aktivnosti u borbi protiv nezaposlenosti u Europi.

Uvažavajući značaj suradnje s poslodavcima kao ključnim partnerima na tržištu rada te potrebe daljnjeg jačanja suradnje, članovi Europske mreže javnih službi za zapošljavanje donijeli su odluku da će se Europski dan poslodavaca održati po prvi puta u svim državama članicama Mreže u proljeće 2016. godine.

Obilježavanjem Europskog dana poslodavaca želi se ojačati suradnja između poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.  Europski dan poslodavaca po prvi će se puta održati u svim članicama EU te u Norveškoj i Islandu u periodu od 4. do 15. travnja. Na europskoj razini središnje događanje održat će se 13. travnja 2016. godine u Bruxellesu, a Hrvatski zavod za zapošljavanje obilježit će Europski dan poslodavaca u razdoblju od 11. do 15. travnja.

U fokus Europskoga dana poslodavaca Hrvatski zavod za zapošljavanje stavlja aktivaciju i integraciju dugotrajno nezaposlenih osoba i osoba iznad 50 godina života. Za njihovu integraciju potrebna je dobra suradnja s poslodavcima i lokalnim dionicima stoga su također i poslodavci, posebice mali i srednji poduzetnici ciljana skupina ovog događanja. Cilj je informiranje poslodavaca o našim uslugama, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji.

Europskim danom poslodavaca u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje planira se posjetiti najmanje 500 poslodavaca. Biti će organizirana 23 okrugla stola u svim regionalnim/područnim uredima Zavoda, održati će se 9 Sajmova poslova i 1 mini sajam, 3 tribine, 2 prezentacije, 2 radionice za poslodavce i 15 radionica za nezaposlene osobe. Punu podršku Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i aktivno sudjelovanje u aktivnostima obilježavanja Europskog dana poslodavaca pružila je i Hrvatska udruga poslodavaca.

Više informacija o Sajmovima poslova te Europskom danu poslodavaca možete pronaći na   http://www.hzz.hr/default.aspx?id=31621.