Petrov: mediji se bave komunikacijom među vladajućima, a ne činjenicom da su reforme već krenule

Petrov: mediji se bave komunikacijom među vladajućima, a ne činjenicom da su reforme već krenule

Gostujući u Dnevniku Hrvatske radio televizije, potpredsjednik Vlade Božo Petrov poručio je u nedjelju navečer da je unatoč medijskim kalkulacijama Vlada stabilna i da će opstati, ali i da je MOST spreman izaći iz vlasti ako dođe do bilo kakvih promjena odnosno ako svi akteri vlasti ne budu radili svoj posao u interesu građana.

Vlada je stabilna i opstat će, imamo većinu, a preslagivanja neće biti. Ne bavim se SDP-om niti Milanovićem, mogu se dogoditi samo novi izbori. MOST i dalje  zahtjeva provedbu reformi, bolju komunikaciju, više posla i manje blokiranja zakona. Razumijemo i mentalni sklop drugih političkih stranaka, ali i ti političari koji traju 20 godina trebaju prihvatiti model koji je dobar za državu, rekao je Petrov.

Odgovarajući na pitanje novinarke kakva je komunikacija između njega i premijera Tihomira Oreškovića, odnosno prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, Petrov uvjerava da komunikacija postoji te da ga samo zanima tko će od njih dati više inicijativa i prijedloga. Komunikacijom se više bave mediji, ne mogu vjerovati da se važnost pridaje više komunikaciji a  ne činjenici da su neke reforme krenule – u pravosuđu, ministarstvu rada, javnoj nabavi, tu je i milijardu kuna više za poticaje u poljoprivredu. Velike reforme počinju na jesen i tada će to biti pravi test za ovu Vladu, kazao je Petrov te ustvrdio da većina u Hrvatskom saboru postoji, a da je nedostatak kvoruma na posljednjoj sjednici rezultat individualne (ne)odgovornosti zastupnika u Saboru. Stoga je i važan naš (MOST-ov) zakonski prijedlog  prema kojemu će se kažnjavati oni zastupnici koji ne dolaze na sjednice, odnosno na svoja radna mjesta, dodao je potpredsjednik Petrov.