Milanović: Ovo je sramota, želimo izbore odmah, što prije, već u srpnju!

Milanović: Ovo je sramota, želimo izbore odmah, što prije, već u srpnju!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović obratio se javnosti vezano za krizu vlasti. Izbore želi prije ljeta jer, kako je rekao Hrvatska nema Vladu, a ova situacija cijelu zemlju maltretira.

“Na izbore moramo ići što prije. Mi Vladu nemamo, mi smo zemlja bez vlasti, sva sreća da nije neka kriza, rat ili elementarna nepogoda. Sabor treba raspustiti što prije i na izbore treba ići prije ljeta. Na to ih pozivam ako imaju imalo patriotimzma, ako su imalo patrioti. Ovo su sve zakuhali ljudi koji su u Vladi – potpredsjednici, ministri i osoba koja je prihvatila biti premijer. Njegovu smjenu sad traži HDZ. Mi smo tražili izglasavanje nepovjerenja Karamarku, a sad HDZ traži izglasavanje nepovjerenja prema premijeru kojega su sami postavili. HDZ je spreman na sve i pokušava spasiti Karamarka od toga”, rekao je Milanović, no ne i da će odbiti podržati HDZ u opozivu premijera, već samo da im je cilj da što prije budu izbori za Sabor. “Nećemo ni sutra znati koja je točna odluka”, dodao je .

Izrazio je žaljenje što ne komunicira s MOST-om. “S MOST-om ne možemo razgovarati. Volio bih da možemo sjesti i reći da idemo na izbore. Ni s kim nismo u kontaktu, želimo da se na izbore odmah, odnosno što prije, u srpnju… jer ovo je sramoćenje, blamaža, ovo je prvi put da Hrvatska gleda ovakvu sramotu. Mislim da je danas svima jasno tko je domoljub i patriot i tko voli Hrvatsku. Ni MOST ni HDZ nema pravo dijeliti lekcije, i jedni i drugi su odgovorni”, rekao je Milanović.

Na upit što bi trebala poduzeti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, rekao je da ona  vjerojatno primjećuje – a brojke su neumoljive – da 70 posto građana očekuje izbore što prije. “Ta brojka će rasti iz dana u dan. Tu ima puno onih koji su glasali za nju, a vjerojatno više nikad neće ako se ne postavi. Ona bi izbore trebala podržati bar verbalno”, kazao je Milanović i ustvrdio da HDZ radi nacionalnog neprijatelja od Oreškovića da bi izbjegao glasanje.

“Okupit ćemo istu ili širu koaliciju, one koji vjeruju u stabilnu, uljuđenu Hrvatsku. Ne ovakvu. Ovo je sramota”, zaključio je šef oporbe.