Beč u Zagrebu predstavlja svoje mjere podrške start-upovima

Beč u Zagrebu predstavlja svoje mjere podrške start-upovima

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenog održati Dani Beča, a njihov središnji dio predstavlja dvodnevna konferencija u prostorijama Hrvatske akademije za znanost i umjetnost na Zrinjevcu.

Pored tema kao što su planiranje grada s smart city aspekta, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, turizam u doba ekonomije dijeljenja, PR-mjere u području gospodarenja otpadom jedna od glavnih tema bit će odnos Grada Beča prema start-upovima.

Bilanca novoosnovanih poduzeća u Beču 2016. godine bila je više nego pozitivna. U Beču je 2016. osnovano ukupno 8.982 poduzeća. U nacionalnoj poredbi Beč je tako završio na prvom mjestu s 22,5 posto svih osnivanja. Broj novoosnovanih poduzeća u cijeloj Austriji iznosio je naime 39.973 poduzeća.

Velik broj novoosnovanih poduzeća bili su upravo start-upovi. Većina start-upova unutar dvije godine uspije stvoriti 7,5 radnih mjesta, što u Gradu Beču smatraju vrlo relevantnim gospodarskim faktorom. Zbog toga start-up poduzeća mogu računati na svestranu pomoć bečke Gospodarske agencije (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka. Podrška mladim poduzećima pri tom seže od besplatnog prostora do financijski potpora.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four + three =