Brexit- premještaj Japanskih brokerskih kuća u Frankfurt

Brexit- premještaj Japanskih brokerskih kuća u Frankfurt

Nalazimo se u tjednu u kojem je najaktualnija tema Brexit, što se točno može očekivati po pitanju gospodarskog stanja te stanja ekonomije u Britaniji nakon njihova izlaska. Trenutačno se odvijaju sastanci u Bruxellesu koji bi nam trebali donijeti odgovore na neka od aktualnih pitanja. No, u međuvremenu saznajemo kako dvije Japanske brokerske kuće sele svoja sjedišta iz Londona u Frankfurt.

Naime, riječ je o dvije najjače Japanske brokerske kuće koje djeluju na području Europe, Nomura Holdings inc. i Daiwa Securities Group inc. Nomura Holding, najjača Japanska brokerska kuća donijela je odluku nakon referenduma o Britanskom izlasku iz Europske unije, smatraju da Britanija više nije pogodna za njihovo poslovanje te su već započeli potragu za poslovnim objektima u Frankfurtu. Daiwa Securities Group, dugogodišnji kompetitori slijedi Nomuru, oni započinju proces preseljenja sa otvaranjem podružnice u Frankfurtu, upravo otvaranje te podružnice navodi na spekuliranje da Daiwa Securities Group čeka na odluke Europske komisije po pitanju Brexita, te ako uvide da dobiveni uvjeti nisu pogodni za nastavak njihovog poslovanja u Britanije, otvara se mogućnost preseljenja njihova sjedišta.

Nomura započinje sa pripremama preseljenja ovaj mjesec, kompanija će tražiti Njemačko odobrenje kako bi mogla zadovoljiti zakonske regulative, te će sa sobom preseliti oko stotinu radnika iz Londona. Njihov kompetitor, Dawain Securities će podnijeti zahtjev za dobivanje licence koja je nužna kako bi ta kompanija mogla nastaviti s poslovanjem unutar Njemačkih granica i regulativa. Frankfurt, grad u kojem predsjeda Europska središnja banka, činio se kao najpovoljniji za preseljenje ova dva brokerska giganta.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × four =