Dan Hrvatskog sabora, susret s građanima i svečana sjednica

Dan Hrvatskog sabora, susret s građanima i svečana sjednica

U prigodi Dana Hrvatskog sabora, danas će se u 12 sati održati svečana sjednica parlamenta, kojom će predsjedati  potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, a uzvanicima će se obratiti predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner.

Na svečanost su dolazak najavili i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Tihomir Orešković i članovi Vlade, pozvani su dakako i bivši predsjednici države i Sabora te predstavnici diplomatskoga zbora, vjerskih zjaednica, sudbene vlasti, akademske zajednice, sindikata i udruga, pučki pravobranitelji i ugledni predstavnici javnoga i političkoga života.

Istom je prigodom u nedjelju 29. svibnja održan i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora, a građani koji su se susreli s predsjednikom Reinerom, pozvali su ga da se čim prije zaustave podjele u društvu, te poručili da su protiv prepucavanja političkih stranaka i podjela na kojima pojedini zastupnici ustrajavaju.

Predsjednik Reiner suglasio se da Hrvatskoj ne trebaju podjele, te izrazio nadu da će “svi” čim prije shvatiti da nisu dobre, pogotovo u vrijeme gospodarske i vrijednosne krize. Podjele su suprotne onome što građani žele, a to je stabilnost, to je “staviti glave skupa”, pokušati napraviti najbolje za našu djecu i unuke, rekao je Reiner, dodavši da “neki interesi, očito, promiču podjele u društvu”.

Građani su ponovili da ih smeta prazna sabornica, telefoniranje zastupnika dok traje sjednica. Kakve su posljedice za zastupnike koji ne dolaze redovito, zašto ja moram biti redovita u školi, ne i zastupnici u Saboru, zanimalo je jednu učenicu.

Reiner priznaje da u “ovom času” nema nikakvih posljedica za neredovit dolazak zastupnika, ali najavljuje da se pripremaju izmjene u tom pogledu.  Kad je riječ o korištenju mobitela u Sabornici, brani kolege. Većini zastupnika, objasnio je, ‘pametni’ mobiteli ne služe samo za telefoniranje, nego i za ažurno praćenje informacija. Građani su svojim pitanjima potvrdili da pozorno prate sve događaje u državi, ali i u svom neposrednom susjedstvu.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 + 5 =