Dodijeljeno dvostruko više stipendija za najugroženije studente

Dodijeljeno dvostruko više stipendija za najugroženije studente

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu studenata koji su zadovoljili uvjete i ostvarili pravo na državnu stipendiju u akademskoj godini 2017./2018. Ove godine broj državnih stipendija povećan je s 5.400 na čak 10.000 godišnje. Iz Europskoga socijalnog fonda osigurano je 270 milijuna kuna za petogodišnje razdoblje, što znači čak 4.600 dodatnih stipendija godišnje za najugroženije, time je broj stipendija od ove akademske godine udvostručen.

„ Danas smo objavili rang listu dobitnika socio- ekonomskih stipendija. Dodijelit ćemo 10 000 stipendija za najugroženije čime omogućavamo puno širi, bolji pristup visokome obrazovanju. Ovime ćemo zadovoljiti više od 90 posto svih potreba za ovakvim stipendijama u Hrvatskoj što jasno dokazuje socijalnu osjetljivost Vlade RH.“ istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Sredstva za natječaj bila su osigurana u Državnome proračunu i Europskome socijalnom fondu (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020 u sklopu projekta „Dodjela stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa“. Projekt je ostvaren u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Iznos stipendije je 1.200 kuna, a isplaćuje se mjesečno tijekom devet mjeseci.

Rang lista dobitnika objavljena je na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 + two =