HDZ-ov prijem za medije: Pero Ćosić zahvalio novinarima na prijateljskoj suradnji u 2016.

HDZ-ov prijem za medije: Pero Ćosić zahvalio novinarima na prijateljskoj suradnji u 2016.

SLAVONSKI BROD – Tradicionalni božićno novogodišnji domjenak za novinare i predstavnike medija organizirala je danas Hrvatska demokratska zajednica u svojim stranačkim prostorijama u Slavonskom Brodu.

Ocijenivši suradnju s medijima prijateljskom i vrlo korektnom u protekloj 2016. godini, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Brodsko posavske županije i saborski zastupnik Pero Ćosić kratko se osvrnuo na najvažnije događaje na političkoj sceni u Hrvatskoj s naglaskom, dakako, na izvanredne parlamentarne izbore nakon kojih je HDZ osvojio većinu i ponovno preuzeo vlast u državi. „Mogu reći da smo kao stranka u našoj petoj izbornoj jedinici  ostvarili povijesni izborni uspjeh s ukupno osam saborskim mandata, a u parlamentu našu Brodsko posavsku županiju zastupaju naša tri zastupnika, to su Ljubica Maksimćuk, Marko Šimić i ja. Osim nas u Saboru, u izvršnoj vlasti imamo i jednog ministra, našeg Brođanina Zdravka Marića, dva državna tajnika – Dunju Magaš i Damira Agičića i od ranije još dva pomoćnika ministra, Dragana Jelića i Igora Čižmeka. Bit će na odgovornim državnim funkcijama zasigurno još naših ljudi, jer proces imenovanja još nije završen u svim segmentima državnih institucija“, istaknuo je Pero Ćosić, podsjetivši i na unutarstranačke izbore i na sva politička događanja koja su rezultirala i promjenama na čelu HDZ-a i novim političkim pristupom stranke.

Zahvalio je novinarima na korektnom i objektivnom izvještavanju svega onoga što je u HDZ-u i općenito na političkoj sceni na svim razinama obilježilo 2016. godinu. Ćosić je izrazio i očekivanja da će nova 2017. godina  donijeti i nove uspjehe u svim segmentima društva te dodao da HDZ već intenzivno radi na pripremama za kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Ivica Vlašić

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seven + fourteen =