Hrvatska pošta osvojila poštanskog „Oscara“ za projekt prilagodbe kompanijske kulture

Hrvatska pošta osvojila poštanskog „Oscara“ za projekt prilagodbe kompanijske kulture

Projekt prilagodbe kompanijske kulture donio je Hrvatskoj pošti prestižnu nagradu koja se dodjeljuje svjetskim poštanskim operatorima. Proglašenje pobjednika u međunarodnom natjecanju World Mail Awards održano je 9. lipnja 2015. u Bruxellesu, a Hrvatska pošta osvojila je prvo mjesto u kategoriji People Management, pobijedivši britansku tvrtku Hermes i Švicarsku poštu

Hrvatska pošta stoji rame uz rame s najboljim poštanskim operatorima, a ova je nagrada potvrdila da su stručnost i poboljšanja u radu Hrvatske pošte zamijećeni u svijetu. Nagradu je uime Hrvatske pošte preuzeo Davor Jakovac, voditelj nagrađenog projekta.

Projekt prilagodbe kompanijske kulture u Hrvatskoj pošti provodi se u cilju mijenjanja svijesti zaposlenika kako bi se što bolje prilagodili promjenama na tržištu. U ovom projektu koriste se različiti alati za internu komunikaciju, a u fokusu je kontinuirano i pravodobno informiranje djelatnika o tome što se radi i što nam predstoji te otvorena mogućnost dvosmjerne komunikacije. Promjene koje se uvode projektom prepoznala je i struka te je osim ove prestižne nagrade, isti projekt prije samo tri mjeseca osvojio i GrandPRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji interne komunikacije.

World Mail Awards dodjeljuje se od 2000. godine, a mnogi ga nazivaju „Oscarom“ poštanske industrije. Hrvatska pošta posljednjih godina ostvaruje zapažene rezultate na ovom natjecanju. Tako je 2010. godine

osvojila drugo mjesto s projektom restrukturiranja, a 2011. godine ušla u samo finale u čak dvije kategorije: Korporativna društvena odgovornost za projekt zaklade Vaša pošta i Upravljanje ljudskim resursima. Dodjelu nagrada organizira Triangle Management Services, vodeća svjetska tvrtka za analizu globalnog tržišta poštanskih, kurirskih i logističkih usluga, a pobjednike bira međunarodni stručni ocjenjivački sud. Osim u ovom segmentu, rad Hrvatske pošte prepoznale su i brojne druge struke, a što potvrđuju nagrade koje su ove godine dodijeljene predstavnicima tvrtke u području IT-a, zaštite na radu i upravljanja ljudskim resursima.

poslovniportal/HP

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × 5 =