Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora i ugledni inozemni predavači okupit će se tijekom 25. i 26. listopada na Danima hrvatskoga turizma u Malom Lošinju, koji se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

„Očekivanih više od 10 milijardi eura prihoda za ovu godinu, visoki udio turizma u BDP-u i najveći broj investicija pokazuju važnost turizma u gospodarstvu Hrvatske. Kako bismo omogućili da ova jaka grana postane poluga za razvoj drugih sektora i djelatnosti, potrebni su bolji uvjeti poslovnoga okruženja, koji mogu podići Hrvatsku na ljestvici konkurentnosti te osigurati održivost hrvatskoga turizma“, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher povodom novog izdanja DHT-a.

Prvoga dana manifestacije, u sklopu 17. Hrvatskoga turističkog foruma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, posjetitelji će moći saznati koji će sve faktori i kako utjecati na industriju putovanja i turizma i što možemo očekivati u 2018. kroz predavanje glavnoga istraživača Euromonitora Vitalija Vladykina. Euromonitor je vodeća europska tvrtka za istraživanje tržišta, koja više od deset godina na najvažnijem turističkom sajmu, Svjetskom sajmu turizma u Londonu, prezentira globalne trendove u turizmu i uspješno predviđa ključne trendove u industriji putovanja. Iako analize ukazuju da i dalje možemo očekivati rast u sektoru, globalno i lokalno, postoje različiti scenariji unutar kojih će se on ostvarivati, a koji će biti predstavljeni u sklopu ovoga predavanja.

Ova tradicionalna manifestacija turističkoga sektora svake godine okupi preko tisuću sudionika, a i ove ih godine očekuju zanimljivi skupovi i predavanja, poput onoga direktorice za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain Patricije Yates i predavanja na temu održivoga razvoja. Održat će se i okrugli stol predstavnika Vlade s turističkim djelatnicima, a dodijelit će se i nagrade Hrvatske turističke zajednice i nagrade Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u osam kategorija, hoteli, kampovi, hosteli, restorani, DMK putničke agencije, marine, charter kompanije i lječilišta/spa.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × 3 =