IZVRSNOST JE IN Rotary klub Slavonski Brod nagradio izvrsne učenike i studente

IZVRSNOST JE IN Rotary klub Slavonski Brod nagradio izvrsne učenike i studente

Rotary klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio lijepu tradiciju održavanja svog Novogodišnjeg koncerta, na kojemu je u prepunoj Kazališno koncertnoj dvorani I. B. Mažuranić nastupio legendarni Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima. I ovogodišnji je koncert imao svoju dobrotvornu stranu, pa su na početku večeri, predsjednik Rotary Cluba Slavonski Brod Damir Roško i predsjednik Odbora za nagrađivanje Marko Blažević uručili jednokratne nagrade dobitnicima natječaja pod nazivom “Izvrsnost je IN”.

Smisao ove Nagrade je inicijativa i doprinos Rotary kluba Slavonski Brod promociji prepoznavanja pravih vrijednosti, kako bi se vrijedne i nadarene pojedince ohrabrilo na njihovom putu. Odbor za nagrađivanje Rotary kluba Slavonski Brod evaluirao je 47 pristiglih prijava, od čega 28 prijava za kategoriju ‘Najbolji student/studentica’, 13 prijava za kategoriju ‘Najbolji učenik/učenica’ i 6 prijava za kategoriju ‘Najbolji učenik/učenica ili student/studentica za rezultate u izvannastavnim aktivnostima’. Sukladno kriterijima navedenim u Pravilniku o ustrojavanju i djelovanju Fonda za nagrađivanje izvrsnosti Rotary kluba Slavonski Brod, vrednovao se ne samo izvrstan uspjeh ostvaren u školi ili na fakultetu, nego i sve ono što osobu čini kompletnom (rad u zajednici, nagrade na natjecanjima, sportske i slobodne aktivnosti, itd.). Nagrađeno je 8 izvrsnih učenika i studenata koji su u akademskoj godini 2015/2016. postigli izvrstan uspjeh.

S tri tisuće kuna nagrađeni studentice i studenti:

Ivana Marić iz Slavonskog Broda, Sveučilište J.J.Strossmayera, Strojarski fakultet, Slavonski Brod;
Josip Tečer   iz Slavonskog Broda, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
Iva Olić iz Ruščice, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
Vedran Mihal  iz Slavonskog Broda, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu;

S dvije tisuće kuna nagrađeni su učenici:

Igor Kladarić  iz Slavonskog Broda, Gimnazija Matija Mesić;
Borna Šimić  iz Slavonskog Broda, Gimnazija Matija Mesić;
Mihael Bikčević iz Beravaca, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod;

S dvije i pol tisuće kuna za rezultate u izvannastavnim aktivnostima nagrađen je učenik Ivan Đukić  iz Ruščice, III. gimnazija, Zagreb

Ovo je naš deveti novogodišnji koncert, a sedma akcija ‘Izvrsnost je IN’. Ovom akcijom nastojimo nagraditi najuspješnije učenike i studente s područja naše županije, dati im poticaj da budu još bolji. Ove godine smo imali najviše prijava, čak 47 kandidata, a samo 8 nagrada. Tako da je naš odbor za nagrađivanje imao dosad najteži zadatak Akcija se nastavlja i dalje, jer je već sada prikupljeno dovoljno sredstava i za iduću godinu. Uspjeli smo dovesti Zvonka Bogdana, nadam se da je publika uživala”, rekao je  predsjednik RC-a Damir Roško te izrazio zadovoljstvom radom Rotary kluba u protekloj godini. “Imamo nekakva svoja tradicionalna događanja, to je naš Rotary bal, oko Uskrsa, gdje smo ove godine pomogli Zlatnom cekinu, za vrijeme poplava smo imali akcije prikupljanja sredstava za agregate i pumpe za ispumpavanje vode, a tu je i naša akcija ‘Izvrsnost je IN’ koja se veže uz novogodišnji koncert”, dodao je.

“Ovu sam nagradu dobio zbog odličnog uspjeha u prošloj godini, sudjelujem i u znanstvenom radu, dobio sam i dekanovu nagradu. Ovo mi priznanje puno znači kao poticaj za daljnji rad, a dobro će doći i novčani dio nagrade”, kazao je jedan od dobitnika Josip Tečer, student treće godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Ime Vedrana Mihala, javnosti je već dobro poznato. I nakon srednje škole nastavio je sa sjajnim rezultatima i na studiju.  “Trenutačno sam na drugoj godini Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, prvu sam završio sa uspjehom 5,0, zato sam i dobio nagradu. Bavim se još uvijek i glazbom u slobodno vrijeme, sviram klavir, a pjevam u Akademskom muškom zboru fakulteta”, rekao je Mihal.

Uz čestitke nagrađenima, treba još jednom pohvaliti i rad brodskog Rotary kluba, a posebno njihovu akciju ‘Izvrsnost je IN’, kojom nagrađuju i pomažu najbolje učenike i studente. Dobra je to poruka javnosti u vremenu u kojem se trud, zalaganje i znanje ne cijene dovoljno.

izvor: Radio Slavonija

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eight + seven =