Karamarko: ‘Ne postoji ultimatum HDZ-a Mostu, to je netko izmislio’

Karamarko: ‘Ne postoji ultimatum HDZ-a Mostu, to je netko izmislio’

Na upit je li postavljen ultimatum MOST-u da Milijan Brkić mora biti ministar branitelja ili će se na nove izbore kazao je kako to nije istina.

Ne postoji ultimatum, to je netko izmislio, jednostavno rečeno. Mi sa MOST-om tako ne komuniciramo, ponekad nije lako, ali se uvijek dogovorimo rekao je Karamarko .

Najavio je kako će se u državnom proračunu smanjiti sredstva Ureda predsjednice kao i Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Svi će dobiti manje, ne znam koliko konkretno, nisam uzeao sa sobom specifikaciju, ali rashodovna strana mora biti priladođena nekakvom, nazovimo to, poticajnom proračunu. Za Ured bivšeg predsjenika postoji velika opasnost, blago rečeno, tu govorimo o nekoliko milijuna kuna godišnje


Komentirao je i izjave Zorana Milanovića koji tvrdi kako izvještaj Europske komisije o stanju u državi nije loš.


Ma on je malo pomaknut. Europska komisija je rekla što misli o njihovom radu. Od šest točaka samo jednu mjeru su implementirali. Najveći problem jest što je Hrvatsku doveo na rub propasti, pred nama je puno posla ispravljanja njihovih grešaka i neznanja  rekao je Karamarko i dodao da više neće komentirati Milanovića.

Na pitanje kako komentira podatak Europske komisije da je iz Hrvatske iselilo 15.000 ljudi, a ne 100.000, koliko tvrde iz HDZ-a rekao je da EK nema točan podatak te da on zna kako je 93.000 Hrvata otišlo samo u Njemačku. Za nadolazeći val izbjeglica, koji se očekuje na proljeće, Karamarko je izrazio žaljenje što Europska unija nema zajednički plan niti strategiju ni taktiku.


To znači da će se svaka zemlja morati sama snalaziti. Nisam od onih koji će staviti vojsku na granice. Mi ćemo napraviti sve da zaštitimo našu domovinu i građane, ali i da budemo humani tijekom postupanja prema tim nesretnim ljudima.


Komentirao je i kandidaturu Ivice Jurjevića za predsjednika stranke rekavši kako su izbori u  travnju ili svibnju te da se svatko tko ima ambicije može kandidirati.To je dobro, mi smo i hrvatska, ali i demokratka zajednica – zaključio je Karamarko. (PolitikaPlus)

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 13 =