Konstituiran Hrvatski sabor, Željko Reiner izabran za predsjednika

Konstituiran Hrvatski sabor, Željko Reiner izabran za predsjednika

Većinom glasova za predsjednika osmog saziva Hrvatskog Sabora izabran je akademik Željko Reiner. Koalicija Hrvatska raste ostala je suzdržana tijekom glasovanja, svi osim Josipa Leke, koji je glasovao za Reinera.

Nakon održanog govora, Željko Reiner preuzeo je mjesto predsjednika Hrvatskog Sabora, a potom je počeo izbor podpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva. 147 zastupnika od ukupnog broja zastupnika (151) glasalo je ZA prijedlog prema kojem se predsjednicom Povjerenstva imenuje Margareta Mađerić, a zamjenicom Gordana Sobol.

U nastavku sjednice Sabora, predsjednica mandatna imunitetnog povjerenstva, Margareta Mađerić, podnijela je izvješće o zastupnicima izabranim u 8. saziv Hrvatskog sabora. Povjerenstvo je potvrdilo zastupnike u Saboru, koji su izabrani na izborima 23. studenoga. Novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora, Željko Reiner pozdravio je sve zastupnike koji su prisegli da će dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona te poštovati pravni poredak te je najavio sljedeću sjednicu za 15. siječnja 2016.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve + twenty =