Kupujmo hrvatsko je stil života – 365 dana u godini

Kupujmo hrvatsko je stil života – 365 dana u godini

„Iza nas je gotovo tri stotine akcija i dvije tisuće tvrtki, a Kupujmo hrvatsko je najuspješnija nacionalna akcija u Hrvatskoj i šire. Potrošači sve više traže kvalitetan domaći proizvod, a to su prepoznali i trgovci jer nema supermarketa bez hrvatskog odjeljka. I to je najveći uspjeh ove akcije, koja je danas okupila više od 300 tvrtki.“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović otvarajući 21. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu jubilarni 20. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko.

„Težak je bio put tijekom proteklih 20 godina, sjetimo li se nekadašnjeg nepovjerenja prema svemu što je domaće. Celofan i lijepo pakiranje ni danas ne jamče kvalitetu, a nekim proizvođačima kvaliteta čak ovisi o geografiji, odnosno smanjuje se proporcionalno kupovnoj moći. Naši proizvodi pak zadovoljavaju najviše svjetske standarde kvalitete“, rekao je Burilović te dodao da uspjeh akcije ne bi bio moguć bez naših proizvođača, posebno malih i srednjih tvrtki koje su pokretač hrvatskoga gospodarstva.

„Njima danas ovdje moramo odati posebno priznanje. Upravo zbog njih ljudi žele kupovati hrvatsko“, istaknuo je Burilović te napomenuo da među okupljenima vidi brojne mlade ljude i djecu. „Uvjeren sam da ćete vi bolje znati koristiti sve potencijale koje ova zemlja nudi i ostati ovdje graditi budućnost. Kupovina hrvatskog treba postati stil života svih 365 dana u godini i u tom duhu trebamo odgajati i generacije koje dolaze“, zaključio je Burilović.

Svoju potporu akciji iskazali su i brojni poznati dolaskom na svečanu proslavu, poput Roberta Kurbaše, Vanne, Kostadinke Velkovske, Jelene Perčin, Ane Begić, Zorana Šprajca, Mije Dimšić, Mile Elegović, Zijada Gračića, Damira Kedže, Matije Vuice, Renea Bitorajca i mnogih drugih.

Predsjednik HGK Luka Burilović dodijelio je i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima.

U povodu 20. obljetnice promicanja hrvatskoga gospodarstva, ovogodišnja akcija u Zagrebu traje dva dana, 21. i 22. rujna od 9 do 20 sati. Na Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu akcija je okupila više od 300 odabranih izlagača čiji se proizvodi i usluge na domaćem tržištu odlikuju vrhunskom kvalitetom.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 − 1 =