Marin Pucar – novi predsjednik Uprave Podravke

Marin Pucar – novi predsjednik Uprave Podravke

Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke, koji će na tome mjestu zamijeniti Zvonimira Mršića, odlučio je Nadzorni odbor koprivničke prehrambene kompanije.

Predsjednik Nadzornog odbora (NO) Podravke Dubravko Štimac kazao je da je NO jednoglasno donio odluku o imenovanju Pucara za predsjednika Uprave. Jednoglasno je donesena i odluka o članovima Uprave, a to su Ljiljana Šapina, koja i sada radi u Podravci, Iva Brajević i Hrvoje Kolarić, koji su i sada u Upravi Podravke. Od 1. svibnja Upravi će se priključiti i Davor Doko (sada član Uprave AZ mirovinskog fonda), najavio je Štimac.

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Luka Burilović, koji je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, ocijenio je kako su izabrali ključne i kvalitetne ljude koji poznaju sustav. Naglasio je da je Podravka iznimno važna tvrtka za državu. Podravka ima veliki potencijal i u iduće četiri godine mora još više ojačati i pokazati da može postati regionalni igrač te čak udvostručiti svoj potencijal i prihode. Očekujemo da sa sadašnje 4,5 milijarda kuna prihoda za četiri godine dosegne prihod od 7,5 milijarda kuna, rekao je.

Novi predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kaže kako je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i velika obveza i za menadžment i sve zaposlenike – da se Podravka učini još boljom i uspješnijom. Uvjeren sam da u idućem razdoblju i strategijom, koja bi trebala biti definirana i prihvaćena za oko dva mjeseca, to Podravka definitivno može i hoće, rekao je Pucar, podsjećajući kako je radio u Podravci, poznaje tvrtku i njezine potencijale te mu neće trebati vrijeme za prilagodbu. Izjavio je i da je uvjeren kako Podravka može još više iskoračiti na globalno tržište te da najveći biser koji Hrvatska ima, a to je brend Vegeta, može i hoće postati globalni proizvod na svim svjetskim tržištima.

Prioritet je nove Uprave Podravke definiranje strategije poslovanja za narednih pet godina i u njoj su definirani ambiciozni ciljevi. U sljedeća dva mjeseca predstoji nam da to sve posložimo, dođemo pred Nadzorni odbor i zatražimo odobrenje strategije, rekao je Pucar, koji je Podravci radio 12 godina, a bio je član Uprave te tvrtke u vrijeme afere Spice. Od 2012. bio je član Uprave Zvečeva, a od studenog 2013. do rujna 2016. i predsjednika Uprave te tvrtke.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − eleven =