Ministar Darko Horvat ohrabrio novogradiške poduzetnike

Ministar Darko Horvat ohrabrio novogradiške poduzetnike

NOVA GRADIŠKA – Ne bojte se, problemi oko državnog zemljišta koji se vežu uz Industrijsku zonu u Novoj Gradiški riješit će se brzo, rekonstrukcijom zakonske regulative, te će država zemljište za gospodarsku namjenu dodjeljivati, a ne prodavati – poručio je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat tijekom radnog posjeta Novoj Gradiški, prenosi radio Nova Gradiška.

Ministar Horvat tom je prigodom posjetio tvornicu DING i Industrijski park Nova Gradiška te istaknuo kako oporavak gospodarstva vidi u rješavanju problema koji muče male poduzetnike te da će svoj rad i planove stvarati nakon obilaska terena. Povod dolaska je upoznati poduzetnike s područja grada Nova Gradiška, snimiti realno stanje našeg realnog sektora, čuti njihove probleme, a čuli smo ih dosta tijekom posjeta, te vidjeti potencijal ove regije i samoga Grada, u privlačenju budućih investitora i ulagačkim sposobnostima ovoga kraja, istaknuo je ministar Horvat.

Domaćin, župan Danijel Marušić, istaknuo je kako će i za Novu Gradišku i za Brodsko posavsku županiju biti dobro da je na svim razinama ista vlast, u ovom slučaju HDZ. Na taj će se način olakšati komunikacija između svih, a to donosi dobre rezultate. Kandidat za gradonačelnika Dražen Oršulić istaknuo je kako ovome gradu upravo to nedostaje, malih obrtnika i poduzeća koja će zadržati mlade u gradu. Naš Industrijski park odlično je infrastrukturno razvijen, nedostaje samo da država dodijeli zemljište sa sjeverne strane ceste kako bi investitorima bio olakšan pristup. Također, važna je dobra komunikacija između lokalne i državne vlasti, a vjerujemo da ćemo to imati, istaknuo je Oršulić.

Ministra Horvata je sa stanjem u tvornici Drvne industrije Nova Gradiška upoznao Ljubo Kolar, a s tvrtkama i radom u Industrijskom parku Ivan Mičetić.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 − fifteen =