Ministar Horvat otvorio novi proizvodni pogon vinkovačkpg Grad-exporta, vrijedan 15 milijuna kuna

Ministar Horvat otvorio novi proizvodni pogon vinkovačkpg Grad-exporta, vrijedan 15 milijuna kuna

VINKOVCI – Ministar poduzetništva i obrtništva Darko Horvat u Vinkovcima je, povodom Dana toga grada posjetio  tvrtku Grad-export te u rad pustio suvremenu liniju za plastificiranje aluminija vrijednu 15 milijuna kuna.

„Pustili smo u pogon liniju u koju je investirano 15 milijuna kuna te je uz 20 postojećih omogućeno otvaranje 14 novih radnih mjesta. Ovo je prva faza dok će se završetkom druge faze, vrijedne 20 milijuna kuna, u potpunosti zaokružiti kompletan tehnološki proces. Ovo je samo jadna u nizu investicija unutar poticanja malog i srednjeg poduzetništva te je ovaj doprinos u otvaranju 14 novih radnih mjesta sastavni dio mjera hrvatske Vlade i u segmentu osiguranja financijskih instrumenata kroz koje se danas nude krediti uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5 posto kao i državnih jamstava, koja ovakve investicije prate sa do 80 posto sredstava od ukupne investicije.“, rekao je ministar Horvar.

Podsjetio je na niz ovakvih pojedinačnih mjera kojima je zaposleno gotovo 91 tisuće onih koji su do danas bili na burzi rada i koristili određene mjere zapošljavanja. “Efekt, koji je u stvari i strateška odrednica ove Vlade, konačno se ostvaruje u prvih 6 mjeseci ove godine, a to je da konačno imamo veći intenzitet zapošljavanja u privatnom nego u javnom sektoru“, istaknuo je ministar Horvat.

Vlasnik i direktor ove tvrtke osnovane 1992. godine Petar Šimić  izjavio kako se radi o velikom događaju za Vinkovce ali i cijelu Slavoniju jer otvara nove mogućnosti zapošljavanja ali i širenja poslovanja na novo zapadno tržište. „ Iako smo već sada prisutni na tržištima 29 zemalja ovo nam daje još jači vjetar u leđa da pokažemo kako možemo biti konkurentni i najvećima“, rekao je direktor Šimić.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seventeen − 8 =