Ministrica Juretić potvrdila: ipak ništa od Zakona o naknadi 1000 eura za bebe

Ministrica Juretić potvrdila: ipak ništa od Zakona o naknadi 1000 eura za bebe

Vlada je odustala od donošenja zakonske uredbe kojom bi novorođena djeca dobila 1000 eura,  potvrdila je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić kazavši da će izglasavanje zakona morati pričekati slijedeću vladu.

No, ministrica Juretić istiće da će obećanje ipak biti ispunjeno  i da će 1000 eura dobiti svako dijete rođeno od 1.  rujna 2016.

” Mislim da je to znak dobre volje jer za nekoga tko će to potrošiti za društvo s prijateljima kad mu se rodi dijete to ne znači ništa, ali nekome će dobro doći da kupi opremu za dijete. Ova je Vlada htjela raditi na tome, trebala se osnovati Uprava za demografiju koja bi se bavila demografskom politikom i politika bi uključivala više ministarstava, a na tome će sigurno raditi i sljedeća HDZ-ova Vlada. Mi smo znali da uredba vrijedi samo mjesec dana, nažalost. No, upravo jer se o toj mjeri govorilo jako puno, htjeli smo da to bude ostvareno, pa makar i na mjesec dana. Raspitali smo se, i saznali da ako se zakon donese, a da obuhvati djecu rođenu od 1.9., da se mjera može koristiti retroaktivno. Bilo je mnogo ideja koje se razrađuju, bilo bi neozbiljno da se to ne ispuni, a hoće” – uvjerava ministrica Juretić, kazavši kako njezino Ministarstvo radi na nekoliko zakona u pripremi koje će donijeti više dobrih mjera.

“Kad HDZ-ov program bude gotov, bit će javno objavljen i vidjet ćete mjere. Ja sad ne bih izlazila s detaljima, ali vjerojatno će biti objavljen sljedeći tjedan”, najavila je za kraj.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − 3 =