Nova znanja i povezivanje kroz projekt “Youthpower – The Power of Tomorrow

Nova znanja i povezivanje kroz projekt “Youthpower – The Power of Tomorrow

Ekonomsko- birotehnička škola Slavonski Brod provodi projekt pod nazivom Youthpower – The Power of Tomorrow kojeg sufinacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 148.652,28 EUR. Projekt traje 18 mjeseci, a dosada su odrađene brojne projektne aktivnosti.

Izrađen je izvannastavni kurikulum za vježbeničke tvrtke Hotel i Putničku agenciju te prateći priručnik kojega koriste učenici i nastavnici u praktičnoj nastavi. Kurikulum i priručnik sadrže mnogo praktičnih vježbi i primjera koji učenici primjenjuju u svojim vježbeničkim tvrtkma i taj način uče i stječu praktična iskustva koja će im pomoći u probijanju na tržište rada i pri upisu na daljnje školovanje.

Provedene su edukacije za nastavnike: Škola poduzetnosti – nove metode učenja, web dizajn i rukovođenje novim softverima za hotelsko poslovanje – recepcija i putnička agencija također nabavljene također u sklopu ovog projekta.

U novoj školskoj godini 2015./16. učenici hotelijersko-turističkog i ekonomskog smjera započeli su praktičnim aktivnostima prateći novi kurikulum i priručnik. Učenici su kroz praktičnu nastavu osnovali vježbenički hotel Tintilinić te putničku agenciju Get Lost. Učenici su sami izradili web stranice za svoje vježbeničke tvrtke te će kroz buduće aktivnosti raditi na izradi letaka za svoje tvrtke kao i brošura o samom projektu gdje će podijeliti svoja iskustva stečena kroz projektne aktivnosti.

Također kroz praktičnu nastavu učenici su imali priliku steći ogromno iskustvo u izradi jednog zahtjevnog promotivnog materijala, a riječ je o 12-listnom kalendaru s turističkim atrakcijama Brodsko-posavske županije.

„Učenici su kroz 12 tura obilazili Brodsko-posavsku županiju i fotografirali zanimljive turističke, kulturne, društvene i tradicijske vrijednosti našega kraja. Puno truda je uloženo u obradu fotografija i slaganje kalednara. Pohvalno je što su učenici vrlo rado sudjelovali u provedbi ove aktivnosti kao i ostalih aktivnosti. Prepoznali su priliku za stjecanjem dodatnih znanja i vještina koje će im pomoći u budućem školovanju ali i u potrazi za svojim radnim mjestom. Na taj način dobili smo potvrdu da se projektni rezultati uistinu ostvaruju i pružaju motivaciju za razvoj novih projektnih ideja kao nastavak ovome projektu“, istaknula je voditeljica projekta Ana Crnac.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + 20 =