Održan panel Kako unaprijediti transfer tehnologije u RH

Održan panel Kako unaprijediti transfer tehnologije u RH

„Bez povezivanja znanstveno-istraživačkog sektora i gospodarstva neće biti kvalitetnih projekata i proizvoda koji će se komercijalizirati i ostvarivati višu dodanu vrijednost, a što znači i rast za Hrvatsku. Strateški je cilj osmisliti adekvatan, efikasan i funkcionalan sustav transfera tehnologije, što je i nužan uvjet za bolje i općenito povezivanje znanstveno-istraživačke zajednice i gospodarstva“, istaknuo je potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš na panelu „Kako unaprijediti transfer tehnologije u RH“ koji je u organizaciji Centra za industrijski razvoj HGK održan 12. prosinca u Zagrebu.

Predsjednik HGK Luka Burilović i Jonathan Loeffler, direktor Steinbeis 2i GmbH na panelu su, kao prvi korak otvaranja Centra za transfer tehnologije Dunavskog područja (Danube transfer center – DTC) u Zagrebu potpisali sporazum. HGK ovom suradnjom i uspostavljanjem Centra za transfer tehnologije za Dunavsko područje želi kroz nove projekte i partnerstva ojačati ulogu malih i srednjih poduzeća u projektima istraživanja, razvoja i inovacija te povezati znanstveno-istraživački sektor i tvrtke s europskim partnerima.

„HGK radi na internacionalizaciji poslovanja gospodarstva i putem Centra za industrijski razvoj CIRAZ razvija partnerstvo koje će pridonijeti unaprjeđivanju suradnje između znanosti i gospodarstva. Komora je ove godine nagradila nove, mlade i inovativne tvrtke koje mijenjaju smisao poduzetništva u Hrvatskoj. To je novi trend koji će dati zamah gospodarstvu“, istaknuo je Burilović.

„Ovo je dobro razdoblje za Hrvatsku kako bi se potaknule promjene na području razvoja inovacija i transfera tehnologija, a također i početak dugoročnog procesa koji će trajati između 10 i 15 godina kada će se vidjeti rezultati promjena“, istaknuo je  Jonathan Loeffler, direktor Steinbeis 2i GmbH

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten + 18 =