Održana 19. Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije, Baranje i Srijema

Održana 19. Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije, Baranje i Srijema

Smotra je održana u sklopu 51. Brodskog kola, najstarije smotre folklora u Hrvatskoj, a sudjelovalo je 16 pjevačkih skupina s cijelog područja Slavonije, Baranje i Srijema, odnosno iz Slavonskog Broda, Tordinaca, Biškupaca, Starog Topolja, Babine Grede, Ivanovca, Beravaca, Nuštra, Drežnika, Bogdanovaca, Šaptinovaca, Cernika, Strizivojne, Velimirovca, Bebrine i Starih Mikanovaca.

Na smotri su nastupile skupine koje su predstavnici svih županija i županijskih smotri gdje su ostvarili najbolje rezultate i plasirali se na ovaj regionalni program. Dva predstavnika s ove smotre sudjelovat će u Petrinji ove jeseni na državnim susretima malih vokalnih sastava u kategoriji „folklorno pjevanje“.

Nakon folklornog pjevanja, a u sklopu 51. Brodskog kola dolazi nam Smotra dječjeg foklora Brodsko-posavske županije, 30. svibnja u školskoj dvorani OŠ „Antun Mihanović“. Sudjelovat će 20-ak KUD-ova s područja naše županije koji plešu dječji folklor i nekoliko gostujućih društava.

Glavni organizator svih programa Brodskog kola je Folklorni ansambl Broda, a u organizaciji sudjeluju i Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Hrvatske Turističke zajednice, te HDS – ZAMP-a.

 

 

FOTO/SOUNSET

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four + three =