Održana 6. smotra folklora Virovitičko podravske županije

Održana 6. smotra folklora Virovitičko podravske županije

SLATINA – U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije, u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini ove je nedjelje održana 6. županijska smotra folklora “Baš usred našeg sela”, prenosi Radio Slatina.

darioNa smotri je nastupilo devet kulturno umjetničkih društava s područja Virovitičko podravske županije i to iz Zdenaca, Virovitice, Crkvara, Špišić Bukovice, Čađavice,  Nove Bukovice, Čačinaca, Voćina te domaćini, KUD Dika Slatina. Stručno povjerenstvo odlučilo je da će na državnoj smotri folklornih ansambala i izvornih društava, Virovitičko podravsku županiju predstavljati Kulturno-umjetnička udruga “Voćin” iz Voćina (u kategoriji izvornih društava), a KUD Dika iz Slatine ide na nacionalnu smotru folklornih koreografiranih ansambala.

„Sva društva na sceni su pokazala trud i rad na očuvanju kulturne baštine, svega onog sto njeguju i s čime se ponose. Hvala svima na sudjelovanju i suradnji.  Čestitamo ujedno društvima koja idu na nacionalne smotre, hvala i svim pokroviteljima i sponzorima. Vidimo se i dogodine na  smotri ‘Baš usred našeg sela’“, rekao je Predsjednik ZAKUD-a VPŽ i domaćin ovogodišnje smotre  Dario Vrbaslija.

Fotografije: Dragutin Fišli

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 15 =