Osigurana bespovratna sredstva za rad 2030 asistenata u nastavi

Osigurana bespovratna sredstva za rad 2030 asistenata u nastavi

Za novu školsku godinu osiguran je novac za 2030 asistenata u nastavi za ukupno 2268 učenika s teškoćama u razvoju koji pohađaju osnovne i srednje škole. Za tu je namjenu povučeno više od 74 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, izvijestilo je Ministarstvo znanosti i  obrazovanja, prenosi HRT.  Dodijeljeno je 49 ugovora za projekte lokalne i regionalne samouprave.

“Ovakvi projekti su nešto što ide onkraj nekih partikularnih interesa tako da ova sjajna koordinacija svih razina pokazuje upravo ono što bi trebali biti upravo na onim projektima koji su nama najvažniji, a to su projekti okrenuti prema najmlađima, najranjivijima”, rekao je ministar znanosti Predrag Šustar.

Prisjećajući se proteklih godina kada novac za asistente u nastavi nije bio osiguran i kada su i djeca i roditelji bili pod stresom ministar Šustar izrazio je zadovoljstvo što je pred početak ove školske godine to pitanje riješeno u cijelosti. Svima su nam usta puna inkluzije. To je vrednota koju smo preuzeli od EU-a, ali to je i naša obveza prema našoj djeci, rekao je Šustar. Svim učenicima zaželio je miran i stabilan početak nove školske godine poručivši im da budu okrenuti učenju.

izvor: hrt.hr

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 − fifteen =