Otvoren En Primeur 2018 – kušanje mladih vina

Otvoren En Primeur 2018 – kušanje mladih vina

”Staviti Hrvatsku na vinsku kartu svijeta jedan je od ciljeva HGK, zbog čega Hrvatska gospodarska komora od početka daje podršku vama vinarima u ovom projektu, ali i kroz već prepoznatljivu strategiju Vina Croatia – vina mosaica, nastojimo zajedno s vama poslati poruku ne samo domaćim ugostiteljima već i regiji o vrhunskim proizvodima koje ova zemlja nudi”, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić na En Primeur 2018 kušanju graševina, pošipa i drugih sorti vina održanom 31. siječnja u hotelu Westin Zagreb. Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, a stručna javnost i svi zainteresirani imali su priliku kušati mlada vina berbe 2017. godine.

„Na En Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina. Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“,  istaknuo je Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica.

„Ovo je dobra prilika za naše vinare da prezentiraju mlada vina zadnje berbe te crvena vina starijih godišta, koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu“, istaknula je direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković. „HGK kroz Udruženje vinarstva i projekt Vina Croatia – vina mosaica  od početka podupire ovakvu manifestaciju. Sada se prezentiraju vina više od 50 vinara Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja, a 12. veljače u organizaciji Udruženja vinarstva HGK predstavit će se i mlada vina Malvazija, Žlahtina te druga vina“, dodala je Marković.

„Ovo je izvrsno okupljanje kojim smo oduševljeni jer možemo pokazati naša najbolja nova vina i naš novi brand Vezak, prijašnjeg naziva Vinarija Daruvar, gdje imamo neka od najnagrađivanijih vrhunskih vina Graševina, Sauvignon blanc“, istaknula je marketing menadžerica za izvoz Badel 1862 Vida Janeković dodajući „trudit ćemo se i dalje davati top kvalitetu naših vina našim kupcima te se radujem širenju i otvaranju novih poslovnih prilika po tržištima EU“.

„Berba 2017. jedna je specifična berba s dosta sunca i dala je lijepa vina. Berba je počela krajem kolovoza i sad su vina u lijepoj formi, očišćena, a neka su već puštena u promet kao Graševina kvalitetna, dok su vrhunska vina kao što je Vrhunska Graševina, Sauvignon te Chardonnay još u pripremi i njihov se izlazak na tržište očekuje u svibnju ove godine“, napomenula je rukovoditeljica Vinarije Daruvar Suzana Jurišić.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 + three =