Paški sir bogatiji za još dvije zlatne medalje

Paški sir bogatiji za još dvije zlatne medalje

Paška sirana ovjenčala se još dvjema medaljama za svoj Paški sir. Nakon San Sebastiana i Super Gold medalje za njezin Paški sir, prošli četvrtak stigla su i nova priznanja; dvije zlatne medalje na Global Cheese Awards-u u Somersetu, u Engleskoj.

Global Cheese Awards je natjecanje sireva s najdužom tradicijom u Engleskoj. Održava se u gradu Somersetu. Ove godine natjecalo se 1100 sireva iz cijelog svijeta. Među njima, najbolji ovčji sir je Paški sir.

”Priča o Paškoj sirani nije priča o poslovnom uspjehu jedne obitelji. Priča je to o generacijama mnogih otočkih obitelji koje su zajedno disale slani paški zrak, strepile nad svojim stadom u hladnim zimama i sušnim ljetima, priča o stotinama vrijednih ruku koje su oblikovale sir unoseći u njega čežnju za nekim sporijim vremenima i toplim domaćinstvom. Otok je postao kultura, a tradicija paškog sirarstva naša zaštićena kulturna baština. Ponosimo se time i svim nagradama koje kontinuirano dobivamo”, rekla je voditeljica marketinga Paške sirane Martina Pernar Škunca.

Paška sirana je sirana s najdužom tradicijom proizvodnje sireva na otoku Pagu, najzaslužnija za ono što Paški sir danas je- najbolji i najpoznatiji hrvatski sir koji sigurnim korakom osvaja i svijet.

Paška sirana nudi vrhunske sireve koje s ljubavlju proizvodi u sinergiji autentične paške tradicije i suvremenih dostignuća u sirarstvu! Njezin novi proizvodni pogon nalazi se u gradu Pagu. Izgrađen je 2008. godine novcem dobivenim iz europskih fondova. Paška sirana je među prvima u Hrvatskoj iskoristila sredstva iz europskih fondova.

Čestitku za postignuća Paškoj sirani uputio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. ”Ovo je još jedna potvrda isplativosti ulaganja u kvalitetu.  Izvrsnost u poslovanju jedini je pravi put za pozicioniranje među vodeće u svijetu. Paška sirana i njena dostignuća odličan su primjer kako se konkurira na međunarodnoj sceni. ” rekao je Burilović.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × three =