Petrov potpisao dodatak Kolektivnog ugovora, zaposlenima u javnim službama kreće isplata regresa

Petrov potpisao dodatak Kolektivnog ugovora, zaposlenima u javnim službama kreće isplata regresa

Kao što je bilo I najavljeno, Vlada RH kreće s isplatom regresa zaposlenima u državnim i javnim službama, a na današnjoj telefonskoj sjednici prihvaćen je i Nacrt dodatka III. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojega je u ime Republike Hrvatske potpisao potpredsjednik Vlade Božo Petrov.  Time je  trajanje Kolektivnog ugovora produljeno  za još godinu dana, budući da isti istječe 1. kolovoza, odnosno, ugovor će vrijediti do potpisivanja novog.

Također, Vlada je zadužila Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava da o ovom Zaključku izvijesti Pregovarački odbor sindikata.

U razgovoru sa sindikalnim predstavnicima pokazalo se da velik broj državnih i javnih službenika te državnih i javnih namještenika ima ovrhu na plaći pa, sukladno svim pozitivnim zakonskim propisima, imaju mogućnost da se što prije jave poslodavcima i dogovore način isplate regresa.  Vlada će nastaviti pregovore sa sindikatima te smatra, a s tom je namjerom i postignut dogovor oko isplate prava iz Kolektivnog ugovora, da ona ne smiju biti predmet politiziranja, kaže se u priopćenju iz Vlade RH.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen + thirteen =