Predstavljen web portal PPS destinacije Moja lijepa Slavonija kraj Save

Predstavljen web portal PPS destinacije Moja lijepa Slavonija kraj Save

SLAVONSKI BROD –  PPS destinacija Moja lijepa Slavonija kraj Save prva je turistička destinacija u Hrvatskoj koja je pokrenula i prezentirala online publikaciju – www.visitslavonija.hr. Riječ je o web portalu koji na jednom mjestu predstavlja kompletnu turističku ponudu tri grada i 17 općina s područja Brodsko posavske i Vukovarsko srijemske županije koji su umreženi u ovu PPS destinaciju.

Portal je u protekla tri mjeseca u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slavonskog Broda i turističkim zajednicama ostalih gradova i općina iz PPS destinacije izrađivala tvrtka In Medias i njezin vlasnik Boris Predmerski, koji je u srijedu 30. ožujka javnosti predstavio na prigodnoj svečanosti u konferencijskoj dvorani Kristal u Slavonskom Brodu, a simboličnim klikom miša pokrenuo brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Na web portalu visitslavonija.hr saznajemo sve o svih 47 smještajnih objekata (hotela, hostela, pansiona)  na području PPS destinacije, u kategoriji hrana i vino prezentirana je bogata eno gatsro ponuda ovog dijela Slavonije kroz 30 restorana, 44 OPG-a i caffe barova. Tu su i kategorije kulture i vjerskih događanja  sa 60 elememata, sportske s 29 elemenata i zabave s 26 opisanih elemenata, a imamo na jednom mjestu i 139 manifestacija. Već pri aktivaciji podignuto je više od tisuću pisanih sadržaja i više od 3 tisuće fotografija kao i niz video sadržaja manifestacija iz ovog dijela Slavonije, objasnio je Boris Predsmerki dodajući da je portal dostupan i na njemačkom jeziku na domeni www.visitslavonija.hr/de.

Portal je živo tijelo koje će se stalno nadopunjavati novim sadržajima i manifestacijama s područja uz Savu od Nove Gradiške do Županje. U ova tri mjeseca odrađeno je puno posla ali pravi posao tek počinje i sva tri grada i 17 općina morat će si dati truda kako bi se svi turistički sadržaji mogli i pronaći na portalu, rekao je Predmerski.

Još je puno posla pred nama jer noćenja od prije rata još uvijek su veća nego danas iako smo prošle godine povećali broj noćenja na 34 tisuće, a prva dva mjeseca bilježimo 58 posto više noćenja nego u prva dva mjeseca prošle godine – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara, uvjeren da će i skorašnja obnova motela Marsonia jug uz autocestu i izgradnja kampa na Poloju doprinijeti većem broju turista u ovom dijelu Slavonije koji ima puno toga za ponuditi.

U sklopu programa prezentacije web portala PPS destinacije Moja lijepa Slavonija kraj Save najavljena su i dva velika glazbena događaja koja će se ovog ljeta održati u Slavonskom Brodu.  Najveći projekt će biti CMC Slavonija festival, kojeg će organizirati u kolovozu CMC televizija u suradnji s Turističkom zajednicom grada i Gradom Slavonskim Brodom.

Želimo da festival preraste u jedan veliki festival, ne samo lokalno, nego i nacionalno i regionalno, te da privučemo posjetitelje sa svih strana. Napravit ćemo platformu za nove pjesme top izvođača, tako da će festival biti festivalsko-koncertnog karaktera, produkcija će biti na vrhuncu, što se tiče opreme, ozvučenja, scenografije, rasvjete, voditelja, tako da ovim putem pozivam sve da krajem kolovoza posjete Slavonski Brod na jedan odlični festival. Glazbeni žanr će biti nešto drugačiji od Vodica, festival se neće prenositi uživo, nego snimati, pa emitirati na CMC televiziji, rekao je Mario Kovač, direktor festivala i CMC televizije. Dodao je kako će i Rock maraton biti  popratni sadržaj CMC Slavonija festivala, tako da će se konačno revitalizirati i ovaj poznati glazbeni događaj s kraja osamdesetih.

Još  jedan glazbeni događaj predstavljen je u četvrtak, a to je HGF demo festival koji ove godine slavi 20 godina. Imamo 5 regionalnih finala, jedno će biti u Centru mladih u Slavonskom Brodu, 6. svibnja. Dolaze Hard time, Gretta i četiri do pet bendova u konkurenciji iz ove regije, rekao je direktor festivala Goran Vrgoč.

Spomenimo i kako je na predstavljanju ovih glazbenih događanja nastupio Pero Galić, frontmen i pjevač Opće opasnosti koji je dao punu podršku Slavonskom Brodu u nastojanju da ovaj grad postane središte glazbenih događanja u Slavoniji. Podršku s državne razine razvoju turizma u Slavoniji obećali su i pomoćnici ministara Dragan Jelić i Igor Čižmek.

 

Tekst i foto: Ivica Vlašić

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × five =