Premijer izjavio: “Ivica Todorić je došao Vladi, a ne obrnuto”

Premijer izjavio: “Ivica Todorić je došao Vladi, a ne obrnuto”

U Hrvatskom saboru okupio se Klub HDZ-a na koji su došli premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Službenih informacija o temi sastanka nema, no neslužbeno se doznaje da će to biti aktualne teme, poput odnosa sa Slovenijom, priča oko Agrokora i sl. Za pretpostaviti je da će se Klub ‘pozabaviti’ i prijedlogom novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata o kojem će u srijedu Sabor raspravljati.

Na saborskim hodnicima novinari su zaustavili premijera Plenkovića i upitali o najnovijim blogovima Ivice Todorića, u kojima proziva Martinu Dalić i Zdravka Marića.

– Što se tiče teme koja se odnosi na Agrokor, ono što je važno za hrvatsku vladu jest da nema nikakvih zamjena teza, rekao je Plenković, dodavši da sve što se danas objavljuje zapravo je recikliranje.

– Ivica Todorić je došao Vladi, a ne obrnuto. Agrokor se u tom trenutku, nakon snižavanja rejtinga i krize našla u poziciji da ide u stečaj. Došlo je do blokade, nije bilo opskrbe dućana, Vlada je reagirala u zadnji trenutak. Našom reakcijom omogućeno je restrukturiranje tvrtke, ali i stabilnost hrvatske ekonomije, našeg financijskog sustava i najbolju turističku sezonu dosad, rekao je Plenković.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

11 − 10 =