Rastu prihodi Đure Đakovića

Rastu prihodi Đure Đakovića

Đuro Đaković Grupa je u I kvartalu 2016. godini ostvarila prihode u visini od 103 milijuna kuna, a rashode u visini 114,5 milijuna kuna. Ostvaren je neto gubitak od 11,5 milijuna kuna, dok je Ebitda (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) negativna 3,2 milijuna kuna. Uspoređujući ovaj kvartal s istim razdobljem 2015. godine ostvareni prihodi su veći za 13,6 milijuna kuna odnosno 15%, dok je Ebitda bolja za 7,7 milijuna kuna odnosno 70%.

Grupa je uspjela ostvariti većinu ciljeva poslovanja postavljenih za prvi kvartal 2016. godine pa su tako ostvareni prihodi manji od planskih za samo 5,4 milijuna kuna a neto gubitak manji za 81 tisuću kuna. Struktura gubitka određena je nedovoljnom popunjenošću kapaciteta u društvu ĐĐ Specijalna vozila d.d. čiji je neto gubitak 11,9 milijuna kuna što je planom i bilo predviđeno. Ostala društva uspjela su zaustaviti generatore gubitaka (negativne proizvodne kalkulacije i gubitke na velikim projektima) i ostvarila pozitivan Ebitda.

S danom 31.03.2016. godine vrijednost potpisanih ugovora Đuro Đaković Grupe je u visini od 764 milijuna kuna što je u odnosu na početak 2015. godine za 207% više.

Uzimajući u obzir punu zaposlenost kapaciteta i profitabilnost ugovorenih poslova u svim društvima u Grupi do kraja godine, očekuje se ostvarivanje planiranih pokazatelja u poslovnoj 2016. godini.

„Ostvarenje planiranih pokazatelja za prvi kvartal 2016. godine kao i značajni ugovori potpisani tijekom prvog kvartala, posebno u segmentu Obrane, pokazuju da se Grupa nalazi na pravom putu ka ostvarenju plana poslovanja za 2016. godinu“, izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga d.d.

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + seventeen =