RECEPT PO PREPORUCI – Lagani okusi proljetnog povrća

RECEPT PO PREPORUCI – Lagani okusi proljetnog povrća

02Topli proljetni dan. Petak je. Užurbano završavate poslove na koncu radnog tjedna i nemate ideju što jesti, a da je lagano i posno. U hladnjaku ili u smočnici imate raznovrsnog povrća. Po internetu tražite preporuke? Imamo za vas jednu, od Tihomira Krijana, chefa hotela Art iz Slavonskog Broda. Pripremite „Brzi sataraš na moderno“ i za desert „Jogurtinu s jagodama“ i iznenadite sami sebe i svoje bližnje finim i laganim proljetnim okusima.

Brzi sataraš na moderan način (za 4 osobe)

Sastojci:

  • jedna glavica crvenog luka
  • jedna svježa paprika
  • jedna svježa tikvica
  • dvije svježe rajčice
  • pola patlidžana
  • 25 dag riže
  • jedna veća mrkva
  • sol, papar, maslinovo ulje

4Priprema:

Izrežite povrće na tanje trakice ili manje komadiće. Najprije izdinstajte luk. Potom dodajte mrkvu, tikvice, patlidžan i rajčicu i sve zajedno dinstajte dok ne omekša. Skuhajte rižu i na nju posložite povrće. Sve zalijte maslinovim uljem i začinite i servirajte po želji.

Desert: Jogurtina s jagodama

03Sastojci za biskvit:

  • dva jaja,
  • dvije žlice brašna,
  • dvije žlice šećera
  • pola praška za pecivo,
  • pola žlice kakaa

Priprema: zamiješajte sve sastojke, pecite na 170 stupnjeva 15 minuta. Kad je pečeno, ohladite biskvit.

Sastojci za kremu:

  • 3 tekuća jogurta (po 180 gr.)
  • 2 listića želatine
  • 2 žlice šećera
  • 180 grama jagoda

Priprema: Želatinu natopite u vodu da nabubri. Jogurt i šećer pomiješajte u posudi te dodajte nabubrenu želatinu. Jagode isijecite na manje komadiće te ih rukom umiješajte u smjesu. Kremu izlijte na biskvit u kalup željenog oblika, te ostavite neka se ohladi dva sata. Kad se stisne, na vrh prelijte preljev za torte s okusom jagoda i poslužite po želji.

Dobar tek žele Vam Hotel Art i Poslovni portal!