Ružica Vukovac (MOST) imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede

Ružica Vukovac (MOST) imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak, 14.travnja, Ružicu Vukovac imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede.

“Životno i egzistencijski sam vezana uz poljoprivredu i sve što se u njoj događa. Osjećam moralnu i društvenu obavezu dati svoj doprinos u borbi za svakog pojedinog čovjeka kao i za svako pojedino gospodarstvo. Brojke koje govore o upropaštenoj domaćoj proizvodnji hrane i one koje govore o silini uvezene hrane, često sumnjive kvalitete i porijekla, nalažu nam vrlo ozbiljan pristup prema politici koja će se u budućnosti voditi unutar resora poljoprivrede.I dalje smatram kako naša zemlja obiluje resursima koji mogu omogućiti svakom pojedincu ugodan život unutar granica naše države. No, krivi pristup i pogrešna politika koja je često pogodovala pojedincima na uštrb zajednice, neizostavno nas je povukao prema dnu. Prihvaćanjem pogrešaka unutar tog resora, te zdraviji pristup rješavanju problema, vrlo brzo mogu oživjeti selo i povećati proizvodnju domaće, kvalitetne hrane. Ako uspijemo vratiti povjerenje naših poljoprivrednika u sustav, ostalo će se lako složiti samo od sebe”, izjavila je Ružica Vukovac za Poslovni portal u povodu imenovanja državnom tajnicom.

 Ružica Vukovac je članica Glavnog odbora Mosta, te bivša saborska zastupnica Mosta i donedavna načelnica Općine Velika Kopanica. Mjesto državne tajnice ponuđeno joj je još u vrijeme slaganja nove Vlade između Mosta i HDZ. No, kako je u to vrijeme bila načelnica u općini Velika Kopanica, s brojnim obvezama oko započetih velikih projekata, nije mogla prihvatiti mjesto državnog tajnika. te je ponudu odbila. Nepunih mjesec dana kasnije, oporba u Vijeću općine Velika Kopanica, nije prihvatila predloženi općinski  proračun, pa je Ružica Vukovac otišla s mjesta načelnice i ipak odlučila prihvatiti poziciju državnog tajnika.
Ivica Vlašić

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 + 16 =