Sigurni proizvodi na jedinstvenom tržištu EU-a: Komisija provodi mjere za jačanje povjerenja

Sigurni proizvodi na jedinstvenom tržištu EU-a: Komisija provodi mjere za jačanje povjerenja

Europska komisija predstavila je dva zakonodavna prijedloga kako bi poduzećima, posebice malima i srednjima, olakšala prodaju proizvoda diljem Europe te postrožila nadzor koji nacionalne vlasti i carinski službenici vrše radi sprečavanja prodaje opasnih proizvoda europskim potrošačima.

Potpredsjednik Jyrki Katainen, zadužen za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost, izjavio je: Jedinstveno tržište s 500 milijuna potrošača veliki je uspjeh EU-a. Danas uklanjamo prepreke, jačamo povjerenje te našim poduzećima i potrošačima omogućujemo da ga što bolje iskoriste.

Povjerenica za unutarnje tržište Elżbieta Bieńkowska dodala je: Jedinstveno tržište temelji se na povjerenju. Potrošači moraju biti sigurni da su proizvodi koje upotrebljavaju istih standarda bez obzira odakle dolaze, a javna tijela moraju biti uvjerena da su proizvodi na nacionalnim tržištima sigurni za građane. Skandali s implantatima za dojke i s emisijama dizelskih motora narušili su povjerenje te ga moramo vratiti uvodeći strože kontrole u svim područjima. Neispravnim proizvodima nije mjesto u EU-u.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − thirteen =