Slavonski župani o poteškoćama u raspolaganju državnom imovinom i poljoprivrednim zemljištem

Slavonski župani o poteškoćama u raspolaganju državnom imovinom i poljoprivrednim zemljištem

VIROVITICA –  Na koordinaciji u Virovitici, 30. ožujka župani ili predstavnici pet slavonskih županija su raspravljali o problematici raspolaganja državnom imovinom pri Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom odnosno pri Agenciji za poljoprivredno zemljište. 

Svi nazočni složili su se i zaključili kako bi se raspolaganje državnom imovinom i zemljištem trebalo vratiti odnosno spustiti na područnu i lokalnu samoupravu. Razlog tomu je sporost i netočnost državnog aparata u dodjeli i procjeni državne imovine. Uz problematiku oko državnog zemljišta i imovine, razgovarali su i o izradi Master plana funkcionalne regije Istočne Hrvatske te o aktualnim natječajima i europskim fondovima.

Jedna od tema koordinacije bila je daljnja decentralizacija sustava odnosno spuštanje pojedinih pitanja s državne razine na regionalnu tj. lokalnu samoupravu, a to se odnosi na raspolaganje državnom imovinom i poljoprivrednim zemljištem, što je za područje Slavonije itekako bitno, kazala je nakon sastanka obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak.

 

 

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × 2 =