Tražite posao? Brodosplit zapošljava 2598 radnika

Tražite posao? Brodosplit zapošljava 2598 radnika

Nema dovoljno kvalificiranih radnika za tražena zanimanja pa tvrtka priprema programe prekvalifikacije kako bi ih sama školovala.

U srijedu i četvrtak svi zainteresirani za posao u splitskom škveru bili su pozvani na Dane otvorenih vrata na kojima su se mogli prijaviti za zapošljavanje u nekoj od 14 metalskih struka za koje je oglašena potreba, i to za ukupno 2598 radnika! – Riječ je o broju radnika koji će nam trebati u sljedeće dvije-tri godine, a s obzirom na poslove, odmah nam treba gotovo tisuću radnika koje ćemo zaposliti ove godine – pojašnjava Josip Jurišić, voditelj službe za odnose s javnošću,a prenosi Večernji list.

Preciznije, Brodosplit će trebati 145 rezača, 64 ravnača, 164 brusača, 385 brodomontera, 613 zavarivača, 228 bravara-brodocjevara, 115 brodotesara-skelara, 61 strojomontera, 237 cjevara, 181 električara, 10 kovača, 134 bojadisera-antikorozista i 164 izolatera. Riječ je o zanimanjima koja škveru nasušno nedostaju, natječaji za zapošljavanje su gotovo stalno otvoreni, ali od Ministarstva rada ne uspijevaju dobiti odobrenje za uvoz radne snage, s obzirom na to da je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prijavljeno 3200 ljudi tih struka.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

thirteen − three =