Turizam obara rekorde, najbolja sezona ikad, očekuje se više od 80 milijuna noćenja!

Turizam obara rekorde, najbolja sezona ikad, očekuje se više od 80 milijuna noćenja!

Komentirajući ostvarene turističke rezultate ministar turizma Anton Kliman istaknuo je da će ovo biti najbolja turistička sezona u povijest Hrvatske, s ostvarenih više od 80 milijuna noćenja, koliko ih je bilo lani.

“Ova sezona pokazuje koliko je važna suradnja privatnog i javnog sektora i kako se u kratkom razdoblju mogu napraviti zaista odlični rezultati. Rezultati koji su ostvareni od početka godine, a posebice tijekom ovih ljetnih mjeseci nadmašili su dosadašnje rekorde i to je nešto na što trebaju biti ponosni svi u turističkom sektoru. Najave za posezonu su odlične tako da u skorom razdoblju možemo očekivati probijanje prošlogodišnjih 80 milijuna noćenja i potvrđivanja ove turističke godine kao najbolje u hrvatskoj povijesti”, poručio je Kliman.

A evo i podataka u dosadašnjem dijelu sezone:

Od početka godine do 28. kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 12,4 milijuna dolazaka i 71 milijun noćenja. U tom razdoblju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (20 milijuna noćenja), Primorsko-goranska (14 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinska (12,6 milijuna noćenja), Zadarska (9 milijuna noćenja), Dubrovačko-neretvanska (5,6 milijuna noćenja) i Šibensko-kninska (4,9 milijuna noćenja). Nadalje, tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (13,2 milijuna noćenja), Slovenija (8 milijuna noćenja), Austrija (5,2 milijuna noćenja), Italija (5 milijuna noćenja) i Poljska (4,3 milijuna noćenja).

Od 1. do 28. kolovoza, pak, ostvareno je 3,8 milijuna dolazaka i 27 milijuna noćenja. U tom razdbolju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (7,5 milijuna noćenja), Primorsko-goranska (5,5 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinska (4,9 milijuna noćenja), Zadarska (3,7 milijuna noćenja), Šibensko-kninska (2 milijuna noćenja) i Dubrovačko-neretvanska (1,9 milijuna noćenja). Tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (5,8 milijuna noćenja), Slovenija (2,8 milijuna noćenja), Italija (2,6 milijuna noćenja), Poljska (1,8 milijuna noćenja) i Austrija (1,7 milijuna noćenja).

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

20 + 16 =