U Gudovcu otvoren 20. međunarodni bjelovarski proljetni sajam

U Gudovcu otvoren 20. međunarodni bjelovarski proljetni sajam

GUDOVAC, Bjelovar- Danas je otvoren jubilarni 20. proljetni Međunarodni bjelovarski sajam. Ovogodišnji sajam održava se od 31. ožujka do 2. travnja 2017. na već tradicionalnom Sajamskom prostoru Gudovac pored Bjelovara. Okupio je oko 500 izlagača iz 15 zemalja, a očekuje se više od 50 tisuća posjetitelja.

Proljetni sajam obuhvaća cjelokupan program poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki, zaštitnih sredstava za bilje, sjemenje. Upravo na ovoj priredbi predstavljaju se noviteti u poljoprivredi. Izloženi su poljoprivredni strojevi, šumarska mehanizacija i traktori domaće proizvodnje.

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika i ove godine organizira panel konferenciju pod nazivom ”Nisam dovoljno mlad da bih sve znao” u sklopu koje se održava niz zanimljivih predavanja koja uvijek izazovu velik interes. „Drvni svijet“ tema je kroz koju se želi istaknuti i prikazati najnovija tehnologija i tehnika za šumarstvo, predstavit će se novitetima i predavanjima.  Konjogojska udruga Bilogora izlaže konje izvornih  hrvatskih pasmina, a održat će se i izbor za najljepše grlo u organizaciji Bjelovarskog sajma. Bjelovarski sajam bilježi rast u svim segmentima. Kroz brojke gledano tvrtka ostvaruje pozitivan financijski rezultat. Ukupni prihodi od prodaje od 2013.-2016. rasli su prosječno po godišnjoj stopi od 4 posto. Najveći rast zabilježen je 2016. u odnosu na 2015. za gotovo 7 posto.

Na sajmu je i izaslanstvo kineskog ministarstva poljoprivrede koje se upoznalo s našim mogućnostima u proizvodnji hrane. Gosti iz Kine na sajmu su se posebice zanimali za razvoj pojedinih sektora našeg agrara.  Hrvatsko i kinesko ministarstvo poljoprivrede potpisali su akcijski plan o suradnji u agraru. Potpisanim sporazumom predviđa se ukidanje administrativnih zapreka i prilagodba azijskom tržištu, kako bismo mogli izvoziti u taj dio svijeta.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × four =