Uprava ĐĐ Holdinga s optimizmom ulazi u 2016. i najavljuje vidljive rezultate

Uprava ĐĐ Holdinga s optimizmom ulazi u 2016. i najavljuje vidljive rezultate

I više nego umjereni poslovni optimizam za 2016. godinu iskazao je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave ĐĐ Holdinga, obraćajući se novinarima tijekom tradiocionalnog blagdanskog domjenka.  Naglasio je kako je prošla godina i pol dana otkako je preuzeo funkciju predsjednika Uprave i to je vrijeme uglavnom utrošeno na izradu dugoročne poslovne strategije razvoja do 2019. godine.

„Nakon što smo uspješno provedli dokapitalizaciju društva i restrukturiranje, mogu potvrditi kako će 2016. godina biti puno kvalitetnija i bolja jer tek iduće godine vidjet će se rezultati rada u proteklom razdoblju.  Ovu godinu završavamo s gubitkom od otprilike 50-tak milijuna kuna. S 850 zaposlenih, doveli smo na razinu broja zaposlenih koja opravdava prihode koji ostvarujemo. Mi nismo grupacija koja svoju budućnost može temeljiti na nekoliko milijuna kuna prihoda. Naši prihod su ciklični i mi nemamo mogućnost unaprijed znati koliko ćemo jedinica proizvoda prodati. Svi naši proizvodi uglavnom su projektnog tipa i ono što smo posložili daje nam mogućnost da kažemo kako možemo ostvariti 500-600 milijuna kuna prihoda godišnje. I zbog toga smo se s brojem zaposlenih morali svesti na razinu koju ukupni godišnji prihod podnosi. Sve što smo proveli unutar grupacije u proteklih godinu i pol dana bit će itekako vidljivo na operativnom dijelu u idućoj godini “- izjavio je Mazal.

Mazal je naglasio kako su proizvodi tvrki koje posluju u sastavu ĐĐ Holdinga poznati. Radi se o četiri poslovna područja na koja su usmjereni, a to su transport i proizvodnja teretnih vagona, poslovi u obrambenoj industriji, poslovi u industriji i u energetici, a u 2016. godini očekuje se zadovoljavajuća popunjenost kapaciteta. Mazal je opovrgnuo informaciju kako je nedavno raspisan Javni poziv za zainteresirane strateške partnere za Strojnu obradu i Energetiku, prodaja imovine.

„Te tvrtke nisu nama teret, ali mi smo se u restrukturiranju okrenuli na četiri proizvodna područja. Ove dvije kompanije, koje su u našem vlasništvu, nisu pretjerano vezane uz Specijalna vozila i na industrijska rješenja . To su dvije firme koje preko 90 posto poslovanja ostvaruju od trećih, radi se o uslužnim djelatnostima i na temelju toga smo procijenili kako bi možda bio trenutak da vidimo postoje li partneri kojima su te firme zanimljive. Javni poziv traje do 31. siječnja iduće godine te ćemo tada vidjeti ima li zanimanja za njih. Ukoliko bude zainteresiranih i ako to budu ozbiljni partneri i iza toga bude poslovna logika onda možemo sjesti i razgovarati – zaključio je Mazal.

 

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × 1 =