Vlada RH potvrdila nove strateške investicije od gotovo 700 milijuna kuna

Vlada RH potvrdila nove strateške investicije od gotovo 700 milijuna kuna

Vlada RH na današnjoj je sjednici odlučila o dva nova investicijska projekta te donijela Program razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. godine.

Dva nova investicijska projekta su Autokamp Punta Nova i Hotel Park 5 zvjezdica iz Rovinja. Vrijednost ukupnih troškova Autokampa Punta Nova je oko 139 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Nova Kamping. Gradit će se u općini Povijani na Pagu, gdje bi se trebalo urediti 500 parcela s potrebnim sadržajima i smještajnim kapacitetom za dvije tisuće dvjesto gostiju. Planira se zapošljavanje 20 stalnih i do 150 sezonskih radnika. Vrijednost projekta “Hotel Park 5 zvjezdica Rovinj” je 539 milijuna kuna. Investitor je rovinjska Maistra, koja će na mjestu postojećeg hotela Park izgraditi luksuzni turistički objekt. Očekuje se otvaranje 85 novih radnih mjesta.

Vlada je prihvatila i prijedlog odluke o donošenju Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. godine. Donošenjem programa ostvaruju se uvjeti za početak skidanja suspenzije za sredstva iz europskih fondova, to jest korištenje 85 milijuna eura za unapređenje strukovnog obrazovanja.

Vlada je usvojila i izvješće o provedbi tzv. Junckerovog plana ulaganja, a u sklopu kojeg Hrvatska za sada uživa koristi od sporazuma o malom i srednjem poduzetništvu. Naime, odobrena su dva projekta koja je kandidirao HBOR, i to projekti podjele rizika za srednje kapitalizirana društva i druge prioritete te projekt portfeljne garancije u okviru Obzora 2020.  Također, identificirano je 15 potencijalnih ulagačkih različitih stupnja pripremljenosti, i to 7 u sektoru energetike, 3 u turizmu, dva u prometu te po jedan u proizvodnoj industriji, okolišu i održivom upravljanju resursima i digitalnoj infrastrukturi, a koji bi mogli započeti s realizacijom u iduće tri godine.  Procijenjena ukupna vrijednost ulaganja na teritoriju RH koja bi se mogla potaknuti uz podršku ovog fonda iznosi otprilike 5 milijardi eura.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + 5 =