Vrijedna donacija Specijalističkoj postrojbi za spašavanje iz vode

Vrijedna donacija Specijalističkoj postrojbi za spašavanje iz vode

SLAVONSKI BROD – Prepoznajući aktivan rad i angažman slavonskobrodskih ronioca i njihovu ulogu u području zaštite i spašavanja, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije uručio je vrijednu donaciju članovima Specijalističke postrojbe za spašavanje iz vode i Klubu podvodnih aktivnosti “Marosnija” iz Slavonskog Broda te im na taj način omogućio uvjete za još funkcionalniji rad. Riječ je o kontejneru koji će uvelike pomoći timu Specijalističke postrojbe za spašavanje iz vode.

Ujedno je održan  i radni sastanak županijskog Stožera sa Specijalističkom postrojbom za spašavanje iz vode, Specijalističkom postrojbom za spašavanje iz ruševina i  Specijalističkom postrojbom za logistiku, na kojem je dogovoreno strateško djelovanje u pripremi  i daljnjem opremanju specijalističkih postrojbi , te pripremi zajedničkih projekata na području zaštite i spašavanja. O tome je govorio načelnik Stožera Miroslav Jarić.

Sudionicima sastanka obratio se i saborski zastupnik i donedavni načelnik Stožera Davor Vlaović koji je aktivno sudjelovao u osiguranju opreme za specijalističke postrojbe. Izražena je zahvalnost svima koji su sudjelovali u opremanju postrojbi, a posebno pomoćnicima  ministra Ivanu Sertiću i Ivi Milatiću iz Ministarstva gospodarstva koji prepoznali važnost opremanja specijalističkih postrojbi.

Ovo je samo jedna od bitnih aktivnosti iz nastavka rada Stožera civilne zaštite na pripremi žurnih službi za djelovanje u izvanrednim situacijama kao što su poplave, potresi ili požari kada je potrebno brzo djelovanje i zaštita života zdravlja i imovine građana.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve − 4 =