Vrijedni poslovi za slavonskobrodsku kompaniju IMR Hamburg na iranskom tržištu

Vrijedni poslovi za slavonskobrodsku kompaniju IMR Hamburg na iranskom tržištu

Neke hrvatske tvrtke počele su probijati i dosad nepropusne granice. Tvrtka IMR Hamburg iz Slavonskog Broda odnedavno je prisutna i na tržištu Irana, gdje će upravljati radovima na nekoliko dugoročnih i izuzetno vrijednih poslova. Riječ je o kompaniji koja se bavi inženjeringom i montažom termoelektrana, rafinerija i postrojenja za destilaciju vode, projektima vrijednim od 35 do 40 milijuna eura.

“Sklopili smo ugovor o dugoročnoj suradnji s jednom iranskom kompanijom koja se bavi investicijama u industrijske i energetske objekte i za mjesec dana idem tamo na posljednji razgovor. Mi bismo tamo davali know-how, odnosno praktično znanje o izgradnji takvih postrojenja”, rekao je za Večernji list Đuro Božanović, direktor IMR Hamburga za jugoistočnu Europu.

Slavonskobrodska tvrtka već godinama je prisutna i u Iraku, ali u posljednje vrijeme u manjem opsegu s obzirom na to da je riječ o ratnoj zoni. U zemljama Bliskog istoka u kojima su prije dvije godine počeli poslovanje nije bilo lako osigurati suradnju banaka i bankovno praćenje. Međutim, Iran je sigurna država i druga priča pa investitore sa svojim garancijama već prate i neke europske banke, što im daje dodatnu sigurnost. Prema Božanovićevim riječima, potvrda suradnje na elektroenergetskim projektima i novi potpisani ugovori odličan su impuls uzajamnosti i predstavljaju temelj trajnog gospodarskog razvoja hrvatske tvrtke i njezina iranskog partnera.

“Iransko tržište izuzetno je bogato. Za nas je to još jedan vjetar u leđa u širenju poslovanja po svim kontinentima, nakon otvaranja i razvoja južnoafričkog tržišta. Mislim da će se u Iranu u iduće dvije do tri godine zaposliti između 300 i 400 naših ljudi” ističe Božanović. Predstavnici ove brodske tvrtke bili su i na nedavnom poslovnom hrvatsko iranskom forumu u Iranu.

Predstavnici većine najznačajnijih izvozno orijentiranih tvrtki iz područja energetike, građevine, farmaceutike, informatičke tehnologije, brodogradnje i turizma pokušali su iskoristiti šansu koja im se ukazala ukidanjem sankcija toj bogatoj islamskoj zemlji od 80 milijuna stanovnika. IMR Hamburg imao je zajednički stol sa svojim partnerom Inom, koji je bio jedno od najposjećenijih mjesta.

Vedran Balen, vecernji.hr

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

7 − 5 =