Zavod za hitnu medicinu Brodsko posavske županije nabavio novo vozilo

Zavod za hitnu medicinu Brodsko posavske županije nabavio novo vozilo

SLAVONSKI BROD – Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije opremljen je novim vozilom. Ovo je treće vozilo nabavljeno od 2015. godine. Radi se o prilagođenom vozilu vrijednom 400.000 kuna, a u potpuno opremanje prema najvišim zdravstvenim standardima uloženo je dodatnih 200.000 kuna. Vozilo je opremljeno nosilima, bocama za kisik, vakuumskim madracem za imobilizaciju, daskom za imobilizaciju,  lopatastim nosilima, aspiratorom, respiratorom i defibrilatorom…).

Vrlo bitno je naglasiti kako vozilo posjeduje 4×4 pogon, što je posebno važno za žitelje brdskih područja. Kupnjom ovoga vozila Zavod utječe se na  jedno od osnovnih  načela moderne hitne službe, a to je  dostupnost zdravstvene usluge svima. Osim dostupnosti, korištenjem ovako opremljenih vozila izravno se utječe i na podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite za sve osiguranike na području Brodsko-posavske županije, istaknuto je prilikom svečane primopredaje vozila.

Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije predvodnik je integracije modernih tehnologija u sustav hitne medicine. Tako su u među prvima u državi u vozila županijskog zavoda ugrađeni GPS i TETRA sustav koji su direktno povezani s dispečerskim centrom, što jamči  automatsko bilježenje podataka o kretanju vozila i tima, efikasniji rad i bolji sustav kontrole. Korištenjem posljednjih tehnoloških dostignuća smanjili smo utjecaj ljudskog faktora i mogućnost pogreške.

“Županijski Zavod za hitnu medicinu raspolaže s voznim parkom od 12 vozila, što nam na naših 6 timova omogućava osiguravanje kontinuiteta obavljanja naše djelatnosti. Osim vozila koje nam je danas predano na korištenje, u planu nam je nabava još jednog vozila tijekom 2017. godine”, rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. “Novo vozilo će već sljedećeg tjedna biti u upotrebi, a intencija je svake sljedeće godine vozni park obnavljati s minimalno jednim novim vozilom kako bismo nastavili sa zanavljanjem voznog parka i održavanjem koraka s potrebama naših osiguranika”, dodao je Godić.

“Vrijednost vozila je veća od 600.000 kuna i ovo je jedan hvale vrijedan projekt kojim podižemo razinu dostupnosti hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom bih zahvalio ravnatelju Branku Godiću, kao i Upravnom vijeću na čelu s dr. Đurom Miškićem te Upravnom odjelom na čelu s dr. sc. Klarom Šćuka. U ovim teškim vremenima nije lako izdvojiti novce i odabrati prioritete, a ovo je sigurno prioritet, kako bi naši stanovnici imali što bolju hitnu medicinsku pomoć”, rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

 

 

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × two =