Završna konferencija projekta “Panonski drvni centar kompetencija” u Virovitici

Završna konferencija projekta “Panonski drvni centar kompetencija” u Virovitici

VIROVITICA –  Izrada prototipova namještaja u vlastitoj inovacijskoj tvornici,  izrada 3D modela, 3D skeniranje i printanje na vrhunskim tehnologijama po prvi puta instaliranim u Hrvatskoj,  samo su neke od usluga koje će pružati “Panonski drvni centar kompetencija” u Virovitici, 45 milijuna vrijednog projekta Virovitičko podravske županije, prvog takve vrste u Hrvatskoj kojega je s 99 posto finanicirala Europska unija – istaknuto je na završnoj konferenciji projekta u srijedu, 28. rujna. Centar će s aktivnim radom krenuti već početkom listopada.

“Nakon dvije godine napornog i aktivnog rada na samom projektu, ovim događajem završile su sve aktivnosti planirane unutar provedbe”, istaknula je  direktorica Centra Ivana Filipović te ovom prigodom najavila i natječaj za dodjelu međunarodne nagrade najboljem inovatoru i dizajneru.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Virovitičko-podravske županije, koja je nositelj projekta i partneri: predstavnici Razvojne agencije VIDRA na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač te prodekan za znanstveno-istraživački rad Ivica Župčić sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zajedno s tehničkim koordinatorom Alanom Antonovićem, te poduzetnici iz drvno-prerađivačkog sektora.

Panonski drvni centar kompetencija koji je otvoren početkom rujna u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, zamišljen je kao poveznica znanstvenika, lokalne zajednice i industrije u svrhu razvoja inovativnih proizvoda od drva te pružanja usluga poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora. U projekt su, počevši od same ideje, uz Virovitičko-podravsku županiju kao inicijatora i začetnika, bili uključeni i partneri Razvojna agencija VIDRA, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković, a u konzultacijama su sudjelovali i proizvođači iz drvno-prerađivačkog sektora s područja te županije.

U Centru su održani i Dani otvorenih vrata kako bi se široj javnosti predstavio uspješan primjer suradnje znanstvene zajednice, javnog sektora te poduzetnika u drvno-prerađivačkom sektoru. Tom prigodom uz obilazak posjetiteljima su predstavljene i djelatnosti vezane uz drvnu struku, a koje se ogledaju u atraktivnim inovativnim materijalima te suvremenim koncepcijama proizvodnje.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

13 − 8 =