Svi koju mogu, moraju raditi
Na današnjem sastanku u Državnom inspektoratu Hrvatska gospodarska komora zatražila je da se udovolji zahtjevima ugostitelja kojima se moraju dati jasni i nedvosmisleni u...
Read more
Hrvatska orada i brancin sve traženije delicije u EU
Hrvatska riba je sve popularnija delicija u inozemstvu, a o tome svjedoče i izvozne brojke. Naime, u prvih osam mjeseci 2019. izvezli smo svježe ili rashlađene plavoperaj...
Read more
Paški sir postao 24. proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji
Europska komisija je u ponedjeljak objavila da je “Paški sir” upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla...
Read more
Dodijeljene prve nagrade na Danima hrvatskoga turizma
U sklopu Dana hrvatskoga turizma na imanju Kunjevci kod Vinkovaca dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore. Nagr...
Read more
Udeseterostručene površine pod ekološkom proizvodnjom
Hrvatska je u samom vrhu Europske unije po rastu ekološke poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje zaostajemo po potrošnji ekološke hrane koja je u Uniji triput veća nego...
Read more
Sve teže do hrvatske zimnice
Tradicionalne povrtne kulture za zimnicu sve se manje proizvode u Hrvatskoj. Tako je proizvodnja paprike u 2018. bila 18.106 tona i smanjena je za oko 6 posto u odnosu na...
Read more
Ribarska kuća i Stupnički dvori dva nova nositelja standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“
Turistička zajednica Brodsko posavske županije nastavila je s brandiranjem ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju tradicionalna jela našeg kraja. Re...
Read more
I ove godine fišijada u Slavonskom Brodu
Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda organizira tradicionalno OTVORENO PRVENSTVO GRADA SLAVONSKOG BRODA U...
Read more
Beč: vrhunski kulinarski doživljaj nebu pod oblake
Bečko će ljeto i ove godine obilježiti kulinarska atrakcija „Dinner in the Sky“. Kran na kojem visi specijalni stol s 22 sjedeća mjesta i prostorom za osoblje bit će tije...
Read more