Važan, počesto i za ukupni dojam presudan segment u organizaciji svadbenih svečanosti ali i drugih proslava, poslovnih skupova i raznih događaja u kojima sudjeluje puno uzvanika, nedvojbeno je ugostiteljska usluga, koja naravno uključuje izobilje domaće, vrhunski pripremljene hrane, raznovrsnost pića i profesionalnu poslugu. Tražite li i trebate li i vi pouzdanog partnera kojemu ćete povjeriti organizaciju ugostiteljskih usluga za vašu svadbu ili neku drugu svečanost, onda vam svakako preporučujemo T&E gasto team iz Slavonskog Broda – ekipu s višegodišnjim kulinarskim iskustvom i kreativnošću koja je spremna na sve gastronomske izazove.
Riječ je o privatnom obrtu koji je pokrenula Brođanka Edita Krijan, zajedno sa suprugom Tihomirom, profesionalnim kuharom. Početkom ove godine registrirali su se za osnovnu djelatnost pružanja ugostiteljskih usluga u organizaciji svadbenih pirova, ali i većih proslava poput obljetnica i raznih drugih skupova, sa do 400 uzvanika.
„Imperativ nam je osigurati vrhunsku, kvalitetnu hranu domaće ekološke proizvodnje i originalne brendove pića, posluženo na stolovima uz najkreativnije dekoracije, profesionalnu poslugu i sve to po najpovoljnijim cijenama“, ističe Edita Krijan.
Prvi takav izazov imali su već u siječnju 2016. kada su organizirali kompletan svadbeni pir u svečanoj dvorani u Oriovcu. „Ono što su tada vidjeli sami mladenci i njihovi gosti, ali i domaćini – kako smo uredili dvoranu, stolove, sve sljedove same večere i našu ekipu koja je posluživala uzvanike – rezultiralo je i prvom dugoročno ugovorenom suradnjom s Općinom Oriovac. Općinski načelnik, oduševljen našom uslugom, odlučio nam je povjeriti novouređenu svečanu salu u najam za organizaciju svadbenih i drugih svečanosti. Tako smo proširili naše usluge i za ispraćaje svatova, takozvani kumovski ručak dan poslije, catering, a u više navrata smo organizirali i domjenke za proslave velikih obljetnica, političke i poslovne skupove s više od 200 uzvanika“, kaže Edita.
Krenuli su s niskim cijenama usluge, već s nekih 16 eura za osnovni menú po osobi, od čega realno nema neke dobiti nakon što se podmire svi troškovi. Iz dana u dan sve poskupljuje, no T&E gastro team nije dizao cijene svojih usluga ‘u nebo’. Naprotiv, tek za tek euro ili dva, kako bi kvalitetu usluge podigli na još veću razinu. Tako sada možete za svadbenu večeru dogovoriti uslugu od 18 do 20 eura po osobi, na bazi 250 i više uzvanika. U cijene menija uključeni su najam svečane dvorane, dekoracija iste, hrana, piće i sama posluga, dok se ručak za dan poslije dodatno naplaćuje tisuću kuna na bazi do 100 gostiju.
„Netko će možda posumnjati da relativno niska cijena znači i nekvalitetnu uslugu. Dapače, mi jamčimo da je i za manju cijenu moguće dobiti puno bolje i kvalitetnije, čak i od nekih skupljih menija. Prije svega, tu mislim na hranu – meso, voće, povrće – sve svježe nabavljamo iz domaćeg eko uzgoja, pića su sve originalni brendovi, a vina i rakije od domaćih su proizvođača“, naglašava Edita Krijan, dodajući da angažiraju samo školovane konobare i kuhare, a za poslove dekoracije stolova i stolica, mladenačkog stola, same dvorane, slaganje tanjura, čaša i bešteka, kao partnera imamo već nadaleko poznatu i provjerenu agenciju Sandra Weding & Event, vlasnice Sandre Pajković.
Prednost je svakako što T&E gastro team radi isključivo sve legalno, sukladno svim pravilnicima, kontrario sveprisutnoj nelojalnoj konkurenciji. „Danas mjesne i društvene domove unajmljuju svi kako stignu i poslužuju hranu bez nadzora, bez sanitarnih dozvola i kontrole, djelatnici rade na crno, ne plaća se porez. Mi jamčimo maksimalnu kontrolu, za naše usluge imamo sve dozvole, prijavljujemo naše djelatnike i podmirujemo naše obveze bez dana odgađanja“, objašnjava nam Edita. Dodaje kako su spremni na suradnju s i drugim općinama, ali i privatnicima koji imaju svečane dvorane za najam svadbi i drugih svečanosti.
U operativnim „gastro“ poslovima glavnu riječ ipak vodi njezin suprug Tihomir Krijan, inače poznati brodski kuhar i chef kuhinje Art hotela, član Hrvatskog kuharskog saveza. Nakon završenog hotelijerskog fakulteta u Opatiji, prva profesionalna kuharska iskustva Tihomir je stjecao u prestižnim restoranima i hotelima na opatijskoj rivijeri i na Brijunima, a potom je nekoliko godina radio u Njemačkoj. Povratkom u rodni grad zaposlio se u Hotelu Art i od tada promovira ime ovog brodskog hotela diljem Hrvatske na brojnim kuharskim natjecanjima na kojima ostvaruje najbolje rezultate. Prepoznali su ga u Hrvatskom kuharskom savezu, ali i vrhunski hrvatski kuhari Tomislav Špiček i David Skoko, s kojima često zajedno kuha u raznim prigodama, a Tihomir od prošle godine aktivno sudjeluje i u TV gastro showu Kruške i jabuke, na javnoj televiziji.
„Moja su specijalnost topla jela, znači roštilj i kuhana jela – variva, čobanac, sarma, guluš, vinski gulaš, pečenja od divljači… Sve to ide jako dobro u kontinentalnom dijelu Hrvatske čak i u Istri gdje su topla jela traženija nego hladna. U posljednje vrijeme pripremam i razne umake, paštete, kreme, što je lijepo za kušati ali u Slavoniji i nije baš zaživjelo u tom nekom očekivanom spoju tradicijske i moderne kuhinje. Našem Slavoncu ako nema mesa, sve ostalo je slabo“, kaže Tihomir Krijan.
Ako još niste, svakako vam preporučujemo da kušate jela iz kuhinje supružnika Krijan i da se za sve vaše potrebe organizacije svadbenih i drugih svečanosti slobodno javite na brojeve mobitela : 091/948 07 04 (Tihomir) i 091/ 447 77 91 (Edita) ili preko facebook stranice T&E gastro team.
Ivica Vlašić
foto: arhiva T&E gastro team