Umjesto očekivanih gastro kombinacija uobičajenih za početak proljeća, stigla nam je preporuka za pripremu svinjskih fileta uz prilog na meksički način. Recept za jelo prigodno za svako doba godine preporučuje mladi kuhar iz Slavonskog Broda Toni Magdić, šef kuhinje restorana Zrinski u brodskom hotelu Art. Pripremite ručak pun meksičkih okusa i boja za 4 osobe, prema receptu u nastavku:
Namirnice:
700 g svinjskog filea
4 kom. mladog luka
2 glavice crvenog luka
200 g slatkog kukuruza
200 g crvenog graha
50 g graška
1 svježa paprika
1 svježa rajčica
3 češnja češnjaka
400 ml bistre juhe
1 žličica pirea od rajčice
sol, papar, umak tabasco
Priprema:
Svinjski file očistiti od masnoće i žilica. Drškom kuhače izdubiti meso kroz sredinu i napuniti mladim lukom. Meso izvana posoliti, popapriti pa na tavi na malo ulja popržiti sa svih strana na jačoj vatri, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvaditi na tanjur i pokriti folijom. U istoj tavi 5 minuta pržiti papriku, luk, rajčicu. Dodajte češnjak, grah, kukuruz, grašak. Pirjajti na laganoj vatri još oko 5 minuta. Zatim uliti juhu, sol, papar pa dodati pire, tabasco, i jednu chili papričicu. Vratiti u tavu svinjski file, poklopiti i nastaviti pirjati na laganoj vatri oko 20 minuta.