Topli proljetni dan. Petak je. Užurbano završavate poslove na koncu radnog tjedna i nemate ideju što jesti, a da je lagano i posno. U hladnjaku ili u smočnici imate raznovrsnog povrća. Po internetu tražite preporuke? Imamo za vas jednu, od Tihomira Krijana, chefa hotela Art iz Slavonskog Broda. Pripremite „Brzi sataraš na moderno“ i za desert „Jogurtinu s jagodama“ i iznenadite sami sebe i svoje bližnje finim i laganim proljetnim okusima.
Brzi sataraš na moderan način (za 4 osobe)
Sastojci:
- jedna glavica crvenog luka
- jedna svježa paprika
- jedna svježa tikvica
- dvije svježe rajčice
- pola patlidžana
- 25 dag riže
- jedna veća mrkva
- sol, papar, maslinovo ulje
Izrežite povrće na tanje trakice ili manje komadiće. Najprije izdinstajte luk. Potom dodajte mrkvu, tikvice, patlidžan i rajčicu i sve zajedno dinstajte dok ne omekša. Skuhajte rižu i na nju posložite povrće. Sve zalijte maslinovim uljem i začinite i servirajte po želji.
Desert: Jogurtina s jagodama
- dva jaja,
- dvije žlice brašna,
- dvije žlice šećera
- pola praška za pecivo,
- pola žlice kakaa
Priprema: zamiješajte sve sastojke, pecite na 170 stupnjeva 15 minuta. Kad je pečeno, ohladite biskvit.
Sastojci za kremu:
- 3 tekuća jogurta (po 180 gr.)
- 2 listića želatine
- 2 žlice šećera
- 180 grama jagoda
Priprema: Želatinu natopite u vodu da nabubri. Jogurt i šećer pomiješajte u posudi te dodajte nabubrenu želatinu. Jagode isijecite na manje komadiće te ih rukom umiješajte u smjesu. Kremu izlijte na biskvit u kalup željenog oblika, te ostavite neka se ohladi dva sata. Kad se stisne, na vrh prelijte preljev za torte s okusom jagoda i poslužite po želji.
Dobar tek žele Vam Hotel Art i Poslovni portal!