Riba i šunka za božićno – novogodišnje blagdane

Riba i šunka za božićno – novogodišnje blagdane

RECEPT PO PREPORUCI TIHOMIRA KRIJANA, ŠEFA KUHINJE HOTELA ART:

BLAGDANSKI SMUĐ U SLAVONSKOJ ŠUNKI (za 2 osobe)

Sastojci:

400 g filea smuđa

100 g dimljene slavonske šunke

1 dl. maslinovog ulja

Sol, papar

Priprema:

File smuđa presjeći na dva djela, omotati ga tanko rezanom dimljenom šunkom, lagano potom peći na tavi tako da šunka ne izgori, a smuđ bude pečen. Za prilog preporučujemo blagdansku krumpir salatu s krastavcima i jajima.

 

Sastojci za prilog:

300 g krumpira

100 g crvenog luka

100 g svježi krastavci

Jedno kuhano jaje

 

Priprema:

Krumpir kuhati u ljusci, kad se ohladi narezati na tanke ploške. Luk oguliti i narezati na tanke rezance, kao i krastavce, te dodati na kockice izrezano kuhano jaje. Začiniti uljem, octom, solju i paprom te poslužiti kao prilog ili kao samostalno vegetarijansko jelo.