RECEPT PO PREPORUCI TIHOMIRA KRIJANA, ŠEFA KUHINJE HOTELA ART:
BLAGDANSKI SMUĐ U SLAVONSKOJ ŠUNKI (za 2 osobe)
Sastojci:
400 g filea smuđa
100 g dimljene slavonske šunke
1 dl. maslinovog ulja
Sol, papar
Priprema:
File smuđa presjeći na dva djela, omotati ga tanko rezanom dimljenom šunkom, lagano potom peći na tavi tako da šunka ne izgori, a smuđ bude pečen. Za prilog preporučujemo blagdansku krumpir salatu s krastavcima i jajima.
Sastojci za prilog:
300 g krumpira
100 g crvenog luka
100 g svježi krastavci
Jedno kuhano jaje
Priprema:
Krumpir kuhati u ljusci, kad se ohladi narezati na tanke ploške. Luk oguliti i narezati na tanke rezance, kao i krastavce, te dodati na kockice izrezano kuhano jaje. Začiniti uljem, octom, solju i paprom te poslužiti kao prilog ili kao samostalno vegetarijansko jelo.