Neodoljivi okusi divljači za jesenski ručak

Neodoljivi okusi divljači za jesenski ručak

Recept po preporuci Tihomira Krijana, šefa kuhinje Hotela Art:

PUNJENI ODREZAK DIVLJE SVINJE NA SLAVONSKI, U LOVAČKOM UMAKU (za 4 osobe)

Sastojci:

600 g buta divlje svinje

100 g domaćeg slavonskog kulina

50 g domaće slavonske slanine

100 g svježih šampinjona

500 g luka svježeg crvenog kupusa

300 g krumpira

50 grama džema od brusnice

2 dl crnog vina

50 g senfa

Priprema:

Od buta divlje svinje narezati šnicle i tanko ih istući na tanko, potom na svaku položiti po šnitu kulina i šampinjona te sve zarolati i zamotati u alu foliju. Peći u pećnici 20 minuta. Na tavi pripremiti umak od slanine, šampinjona i crno vina i staviti da kuha dok se sastojci ne sjedine. Rolane šnicle izvaditi iz folije i staviti u umak da upije. Posbno izdinstati sitno rezani crveni kupus, te kad omekša začiniti po želji i dodati džem od brusnice. Ispeći krumpir te uz dekoraciju servirati po želji ili kao na fotografiji.